joi, 6 ianuarie 2011

Go West!

In dimineata zilei de 21 octombrie 2010, Kanye West s-a decis sa devina "cel mai bun rapper din toate timpurile", cum a postat pe contul sau de twitter. Criticii incep sa-i confirme ambitiile: Rolling Stone a acordat cinci stele ultimei sale realizari, My Beautiful Dark Twisted Fantasy. Pornind de la cantecele de pe album, West a gandit si regizat un film. Runaway e cam cum a fost Thriller pentru Michael Jackson si parca ceva in plus.

Plotul (daca putem vorbi de asa ceva) pleaca din acelasi punct ca Stardust. Steaua/phoenixul care cade pe pamant sub forma feminina este incarnata de fotomodelul Selita Ebanks. In cele 35 de minute suntem martori la asocieri usor bizare (pauni cu afine, o parada cu MJ si membrii Kuklux, curcani, tutuuri negre, caprioare si servitori albi), dar cu o frumusete vizuala de netagaduit. Nu ti se intampla prea des sa vezi 10 minute de balet frisonant, pe o muzica asociata de obicei cu decapotabile, lanturi groase de aur si "bitches".

Runaway are 35 de minute si a fost filmat in 4 zile la Praga. "Sunt capul unei echipe de artisti si am ales acei creativi care sa-si foloseasca grandoarea pentru a-mi propulsa grandoarea mea" zice domnul West. Runaway este ori semnul ambitiei megalomaniace a unui star in ascensiune ori opera unui artist a carui cariera tocmai renaste din cenusa. Ramane la latitudinea voastra.

De retinut: "Prima regula in lumea asta, iubito: nu baga in seama nimic din ce vezi la stiri".

2 comentarii:

  1. vorba artistului:
    I’m livin’ in the 21st century
    Doin’ something mean to it
    Do it better than anybody you ever seen do it :D

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.