sâmbătă, 14 august 2010

Iar propunerea Romaniei la Oscar este...

...Eu cand vreau sa fluier, fluier, despre care noi am ciripit aici.

Si fara absolut nicio legatura, va propun sa intrati in magazinul de vise al prietenului Marian, care vorbeste mereu despre unul si acelasi lucru: filmul ca "sculptura in timp" vs. filmul ca "pierdere de timp".

9 comentarii:

  1. acest film cu o puternica tenta sociala indica noua orientare a regizorilor romani, dar din pacat nu cred ca va prinde nominalizarile.

    RăspundețiȘtergere
  2. ...este un film Puternic, atat. "Cool Hand Luke" anyone?...cu evidentele difernete specifice.

    RăspundețiȘtergere
  3. mi se pare un lucru foarte nefericit ca se mediatizeaza atat de mult filmul asta. Ca si 432, aceste filme nu fac decat sa stigmatizeze Romania si mai mult decat pana acum. Daca ajunge la Oscar, toti retarzii care nu au auzit de Romania vor considera ca toti locuitorii sunt hoti aflati dupa gratii.
    Dar nu zic ca este un film prost. Chiar mi-a placut foarte mult, insa as vrea sa fim si noi prezenti in afara cu altceva decat hoti si avorturi.
    Bye

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu cred ca aceste filme stigmatizeaza Romania in vreun fel.. realitatea e cea care arunca stigmatul, iar artistii romani intotdeauna sunt inspirati de realitate. Aceste filme nu sunt recompensate pentru subiectul pe care il abordeaza ci datorita felului in care il expun. Sunt insa de acord ca ar fi frumos sa mai vedem si alte filme, cu mai putina incrancenare..

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu sint de acord cu luna.

    Vai de steaua noastra sa intram prea mult in lumina reflectoarelor de la americani.
    Aia, la fel ca si restu lumii de altfel, nu stiu prea multe: ce le arati la cinema sau tv, aia cred.
    Din pacate, stereotipurile nu tin prea mult cont de realitate si nici de valoarea vreunui film (care, fie vorba intre noi, e slabut).

    Asta-i viata, cum te prezinti, asa esti (in ochii celorlalti).

    RăspundețiȘtergere
  6. @stefan: "Cei mai multi dintre tinerii americani care intra la universitati in acest an nu stiu sa scrie cursiv, considera ca emailul este prea incet, sunt de parere ca Beethoven este un caine iar Michelangelo un virus informatic. Potrivit "Listei Mindset" a celor de la Beloit College, pregatita pentru absolventii din 2014, tinerii americani afirma ca Cehoslovacia n-a existat, Fergie este o cantareata si nu ducesa, iar John McEnroe apare in reclame publicitare si nu a jucat niciodata tenis."

    asta era acum catva timp prin presa.
    Ideea e, chiar ne pasa ce cred americanii needucati? Imaginea Romaniei a fost in 20 de ani terfelita atat de presa cat si de guvern, un film sau doua n-au cum sa faca mai mult rau.
    Si da filmul nu este nemaipomenit dar era probabil singura optiune viabila intrucat s-au plimbat cu el si prin Europa.

    RăspundețiȘtergere
  7. As insista ca, totusi, conteaza incredibil de mult ce imagine ai ca tara, printr-un film.

    Nivelul vulgului, sa zic asa, e la fel de interesant si in america si in irak si in romania. Rezulta ca un film (la fel ca o publicitate, de ex.) da viata si legitimează fictiunea aia - in mintea oamenilor.

    La fel si noi, aia desteptii, ne culegem informatiile despre o tara din filme, reclame, documentare, eventual o carte, etc. Adica din chestii digerate deja de altii.
    N-are nimeni bani sa mearga si in Belgia si in Australia si in India. Cu toate astea, avem deja in cap - pedofili, crocodili, canguri, sute de kilometri, tigani, saracie si jeg.

    Si chiar daca ajungem in tarile de mai sus, s-ar putea nu doar sa ne pastram prejudecatile, ci chiar sa cautam argumente care sa ni le sustina...

    Mie imi pasa de parerea acelor americani prosti. Desteptii de la ei o sa le faca filme in care Romania inseamna tara de origine a unei vrajitoare tiganci (ca intr-un recent film). Sau unor englezi prosti, BBC-ul o sa le faca un documentar despre un sat in care oamenii au bagat tepusa intr-un mort, crezand ca e strigoiul care le bantuie casele...
    Ne raportam intre noi prin reprezentari.

    Degeaba avem si noi pc-uri cu internet, daca nu ne crede nimeni.

    RăspundețiȘtergere
  8. Slab. Nu sunt la curent cu alternativele, dar Eu cand vreau sa fluier fluier mi s-a parut chiar penal.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Garm: De acord cu tine...ce are asa special acest film?

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.