vineri, 5 martie 2010

Avem Fantasy in program

Se pare ca Zach Snyder s-a reprofilat dupa Sin City, 300 si Watchmen (filme catalogate drept tributare violentei stilizate si clasificate R) si a trecut la animatii 3D fantasy, cum e Legend of the Guardians, film ce se va lansa in toamna. Acesta constituie adapatarea pe marele ecran a primelor 3 carti din seria Guardians of Ga'Hoole scrisa de Kathryn Lasky, serie care povesteste aventurile unui grup de bufnite intr-o lume fantasy. Vocile sunt asigurate printre altii de Sam Neill, Geoffrey Rush, Hugo Weaving, Hellen Miren si toata chestia imi pare o versiune animata a lui Potter.

Trailer inclus



Tot la rubrica de fantasy in dezvoltare, se ard biti pe net in legatura cu proaspata achizitie de catre Fox 2000 a drepturilor pentru ecranizarea romanului Incarceron scris de britanica Catherine Fisher. Un dark-fantasy deja elogiat cu titlul "una din cele mai bune carti fantasy scrisa in ultima vreme" al carui scurt rezumat promite multa originalitate si ma face curios. Dar si Eragon promitea multe si a iesit un film jalnic iar Golden Compass a fost un fiasco total desi avea nume mari pe generic. Incarceron are potential dar in maini potrivite:



"Imagine a living prison so vast that it contains corridors and forests, cities and seas. Imagine a prisoner with no memory, who is sure he came from Outside, even though the prison has been sealed for centuries and only one man, half real, half legend, has ever escaped. Imagine a girl in a manor house in a society where time has been forbidden, where everyone is held in a seventeenth century world run by computers, doomed to an arranged marriage that appals her, tangled in an assassination plot she both dreads and desires. One inside, one outside. But both imprisoned. Imagine a war that has hollowed the moon, seven skullrings that contain souls, a flying ship and a wall at the world’s end. Imagine the unimaginable. Imagine Incarceron."

Si tot fantasy de rasunet, primul volum din seria Cantec de Gheata si Foc de Geroge R.R Martin, Urzeala Tronurilor, a intrat in linie dreapta la HBO. Se pregateste o serie de 10 episoade, Game of Thrones, iar interesul pentru ea e deja obsesie in randul cunoscatorilor. Daca o fac cum trebuie va fi ceva epic!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.