sâmbătă, 19 decembrie 2009

Cea mai buna dintre lumile posibile

ULTIMUL FILM DIN 2009, PRIMUL FILM DIN 2010


Nu stiu cum va fi 2010 dar, pentru mine, 2009 a fost un an greuceanu. Tot ce imi doresc acum (si, banuiesc, urmatoarele doua saptamani) e sa ma odihnesc. Si sa ma plictisesc. Pentru ca plictiseala e un lux pe care nu mi l-am mai permis din ultima vacanta de vara din gimnaziu. Ca sa va plictisesc si in continuare, va anunt ca aiasta e ultima mea cronica pe anul asta (Richie a tinut lumina blogului aprinsa si cred ca o va face si in continuare, multam camarade!). Dar mai treceti seara pe la noi cand va intoarceti de la colindat sau, mai degraba, de la shopping! S-ar putea sa mai gasiti pastilute sau stiri proaspete despre ce vom vedea la anu' pe marele-ecran. Ca de exemplu: Oscarul din 2010 e primul cu 10 nominalizari la categoria Cel mai bun film. Va multumesc pentru atentie si Forta Sa Fie Cu Voi!



James Cameron, omul care face un film o dată la 6 ani, a descris în cîteva cuvinte (pentru revista britanica TotalFilm) cea mai aşteptată experiență cinematografică a anului: “Avatar se petrece in altă lume, deşi vei simti că ai mai fost acolo. Cînd vezi o scenă în 3D, perceptia realității e supraîncărcată. A fost misiunea mea să scot complet 3D-ul din conştiinta actorilor. Cei mai multi au uitat că filmăm 3D. Am făcut un film cu peste 200 milioane de dolari (aprox 500 mil $ cu tot cu marketing, n.a.) despre călătoria unui tip, Jake. Sam Worthington e în fiecare scenă a filmului, de la început pînă la sfîrşit. Totul atîrnă de această alegere de casting. Iar Sam e capabil să creeze un personaj care te lasă să intri în pantofii lui. E un star. Mai sunt cîteva scene de bătălie către sfîrşit, dintre care ultima e mama tuturor bătăliilor. Este cel mai mare lucru pe care l-am făcut, absolut. Are de toate. De toate. În aer, pe pămînt, cavalerie, infanterie. Luptă mecanizată şi luptă corp la corp. E gonzo.”

După Terminator şi Titanic, Cameron spulberă din nou audiențele. E bătaie “corp la corp” pe bilete, aşa că-l voi vedea în 2010. Dincolo de succesul comercial, Cameron şi-a propus să schimbe cinema-ul aşa cum îl ştim.

Incredibil, dar am găsit pe cineva care nu vrea să vadă Avatar. Vara-mea. "E o nouă lume”, i-am spus. Mi-a răspuns că ei plac filmele mai reale. Dar oare nu toate filmele crează o altă lume? Încă din vremea lui Chaplin, cînd Hollywood-ul era numit Uzina de Vise. Nu asta vrem de fapt cînd mergem la film? Să mergem “în pantofii altuia”? Să evadăm în altă lume? Preferabil mai bună decît cea “reală”.

3 comentarii:

  1. Să-nţeleg că nu l-ai văzut.... În cazul acesta să-mi zici când mergi, că vreau să-l mai văd de vreo câteva ori. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cartitoiu: Sa-nteleg ca l-ai vazut :) Bine, stabilim in ianuarie o data :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nuuu cred ca nu l-ati vazut inca domn profesor!!! Nu se poate asa ceva! :))) Neadmisibil! mira

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.