vineri, 8 august 2014

Caravana TIFF ajunge la Timisoara


Oameni buni, din nou vi se pregateste o saptamana de filme in aer liber. Dupa Ceaucinema! si Caravana Metropolis e randul nostru sa gazduim Caravana TIFF pornita in miscare luna trecuta si care a vizitat deja Piatra Neamt, Brasov, Medias, Falticeni si Iasi.

Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino va avea loc în Timișoara în perioada 11 - 17 august, la Grădina de vară Capitol. Proiecțiile au loc începând cu ora 21:45. Organizată împreună cu Festivalurile de Film de la Sofia, Sarajevo,Istanbul și Odessa, Caravana TIFF aduce în atenția publicului filme de succes din țările UE și non-UE, punând accent totodată pe producțiile autohtone.
Proiectul își propune să ofere timișorenilor experiența cinema-ului de calitate. Alături de celelalte caravane din țările partenere, evenimentul ajută la dezvoltarea unor noi audiențe și oferă noi perspective în ceea ce privește dezvoltarea filmelor din Sud-Estul Europei.
Intrarea la proiecțiile organizate în perioada 11-15 august este liberă. Accesul la proiecțiile organizate in weekend, 16-17 august, se face pe baza biletelor achiziționate de la casa de bilete situată la intrarea în Grădina de vară Capitol. Prețul unui bilet este de 10 lei. Biletele pentru proiecțiile din weekend se pot cumpăra în perioada 13-17 august, intre orele 20:00-22:00.

Program:

Luni, 11 august 
With Mum/ Cu mama”  (regia Faruk Lončarević)  – intrare libera
Sarajevo. Un deceniu dupa  razboi.  Berina, o tanara  artista  introvertita,  incearca  sa-si  salveze mama bolnava  de cancer in faza terminala  prin ritualuri, magie, speranta.

Marti, 12 august
Nunta  in offsaid” (regia Daniel Sánchez Arévalo) – intrare libera
Ephraim, cel mai mic din cinci frati, ii cere colegei lui Carla, in varsta  tot de zece ani, sa  se marite  cu el cand vor implini 18 ani. Opt ani mai tarziu, cine s-ar fi gandit ca  Spania va juca finala Cupei mondiale  la fotbal in Africa  de Sud exact in ziua nuntii  lor? Ephraim  isi  reuneste  familia  in aceasta  zi de catharsis national si, cu intreaga tara  paralizata  de meci, fiecare membru al familiei se va confrunta cu cea mai importanta  provocare a vietii: sa se accepte asa cum este.

Miercuri, 13 august 
Stockholm” (regia Rodrigo Sorogoyen) – intrare libera
O intalnire aparent banala, intre un baiat si o fata. El ii marturiseste  ca  s-a indragostit la prima vedere,  ea nu-l crede.  Pe parcursul  plimbarii  lor nocturne  prin Madrid,  fiecare  isi  dezvaluie  treptat dorintele, secretele,  dar  si  cateva  minciuni  nevinovate.  Curand,  insa,  vor  reveni  cu  picioarele  pe pamant,  in realitatea dura  a luptelor pentru control, a jocurilor psihologice si a conflictelor intre sexe. Stockholm ne ofera ocazia extraordinara  de a observa  relatile dintre tinerii din ziua de azi. “Stockholm” este castigatorul  Trofeului Transilvania la TIFF 2014.

Joi, 14 august 
Bucuresti, unde esti?” (regia Vlad Petri) – intrare libera
La 23 de ani de la Revolutie,  romanii  se intorc  pe strazile  Bucurestiului,  recucerind  spatiul public. Regizorul le urmareste  povestile pe parcursul unui an de zile, de la primele zile ale protestelor pana  in zilele referendumului  pentru demiterea presedintelui.  Un film despre oameni in acelasi  timp impulsivi si curajosi, pierduti si devastati. Si despre o revolutie care devine o absurditate tragica.

Vineri, 15 august
Domnisoara Christina” (regia Alexandru Maftei) – intrare libera
Ecranizare  a  binecunoscutei  nuvele  “Domnisoara   Christina”  de  Mircea  Eliade.  Prins  intre dragostea imposibila  de dincolo de moarte a Domnisoarei  Christina si cea pamanteana pentru Sanda, logodnica lui, tanarul  Egor lupta  pe taramul  alunecos dintre vis si realitate. Va reusi  el sa-si  salveze iubita si sufletul din aceasta  confruntare intunecata?

Sambata, 16 august
#Selfie” (regia Cristina Iacob) – intrare pe baza de bilet
In loc sa stea acasa si sa invete pentru Bac, trei proaspat absolvente de liceu decid sa  plece la mare si sa isi termine adolescenta in stil rebel. Yasmine, Roxi si Ana sunt hotarate sa se distreze si sa uite de responsabilitati in ultimele doua zile dinainte de examenul  maturitatii,  iar asta inseamna  sa incalce orice regula  si sa  faca  tot ce le trece prin minte, fara  sa  tina  cont de consecintie. Vor libertate, adrenalina si dragoste de-o vara, iar cei trei tineri pe care ii agata  la mare par mai mult decat dispusi sa le ofere ce doresc.

Duminica, 17 august 
Expresul zapezii/ Snowpiercer” (SUA 2013) – intrare pe baza de bilet
In viitorul  apropiat,  un experiment  destinat  sa  micsoreze  efectele  incalzirii  globale arunca  Terra intr-o noua  epoca  de gheata  si  ucide aproape toate fiintele  vii. Singurii supravietiuitori umani sunt calatorii  din Snowpiercer, un tren gigantic pus in miscare de un motor revolutionar. La bord este proclamat un strict sistem de clase sociale, cu elita spre capatul din fata  al trenului, iar cei saraci in capatul opus. In anul 2031, cei defavorizati se pregatesc de revolutie…

Unii dintre noi vom fi acolo, in public sau la intrare. ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.