miercuri, 22 februarie 2017

Plesh goes to Holywood XI


Continuam transmisiunea de la Holywood cu o mica revelatie.

In urma esecului scenariului discutat anterior, m-am decis sa incerc o alta poveste. De data asta in genul erotic thriller. Era prin Ianuarie 2015.  Si va jur ca nu m-am gandit la 50 Shades of Grey cand am scris acest scenariu. Am pierdut luni bune incercand sa fac povestea si iar nu s-a legat nimic. De data asta eu sunt de vina. Nu reusesc nicicum sa gasesc cheia scenariului, factorul care sa il faca sa iasa in evidenta.

Daca ar fi fost o perioada cand as fi putut gasi finantare pentru un astfel de film, atunci era imediat dupa succesul lui 50 Shades (nu vorbim de calitatea filmului, doar de incasari). Cei care se ocupa de finantari nu vad calitate.  Ei vad doar bani si ce staruri ai in film. 

La acel moment se cauta un alt 50 Shades, poate chiar un film serios. Din pacate am ratat momentul favorabil. Sper ca in viitor sa ma intorc la poveste, ca are potential. Deocamdata ii lipseste a doua jumatate a povestii :)

Si iarasi m-am gasit la o rascruce de drumuri (emotionale cel putin). Sunt aici de 3 ani de zile si tot ce am in mana este un scenariu care nu are inceput, un scenariu care nu are a doua jumatate si o dezamagire monumentala cand am fost dat afara de pe platou pentru ca nu sunt american. Un bilant destul de...nefast.

Asa ca am pus deoparte si acest scenariu si m-am straduit sa gasesc ce pot oferi. Ce pot oferi industriei care sa fie nou, sa ii ia prin surprindere? Ceva exotic si in acelasi timp familiar, pentru a se putea folosi de marketing sa aduca lumea la film si investitori la proiect. Ce pot eu, Plesh, sa aduc din propria experienta pentru a arata ce pot face? 

Pai de unde sunt? Din Romania... 
Ce se face acolo? Pai Dracu...La se face. Vampiri.

Nu s-au mai facut filme ca lumea cu vampiri in ultima vreme. S-au cam demodat. Ceva imi zice ca piata e pregatita pentru un nou film cu vampiri, ca zombies sunt peste tot. Dar ce pot aduce nou? Interview with a vampire a adus vampirul sexy in prim plan. Twilight a adus vampirul stupid in prim plan. Eu pot sa aduc... Stiu!

Strigoiul!


Da! Asta e! Strigoiul! El este cheia!

Si m-am pus pe scris. Sunt inspirat. Strigoiul este cheia care imi va deschide portile. Sunt sigur pe mine.

In aceasta perioada m-au rugat doua persoane diferite sa fiu Line Producer la scurtmetrajele lor si ca de obicei, am acceptat. Pozitia de Line Producer, chiar si la un scurt metraj, inseamna cam o luna de munca serioasa in pre productie. In aceasta perioada lucram in continuu. Cand nu butonam sau lucram pentru scurtmetraj, scriam intr-o veselie la scenariu. Eram hotarat sa nu las nimic sa ma opreasca de la a scrie acest scenariu si de la a-l scrie bine.

Scurt metrajele au decurs...interesant. Regizorii acestor proiecte nu si-au dat seama in ce s-au bagat (desi povestile erau scrise de ei). In total s-a aruncat o suma enorma de bani pe nimic. Rezultatul acestor doua scurtmetraje este ca nu se pot folosi. 

Pacat de munca depusa si pacat de persoanele pe care le-am ajutat, ei fiind producatorii acestor proiecte si persoane cunoscute. La finalul zilei mi-a parut rau ca nu au putut influenta filmele sa mearga intr-o directie mai fericita. Au incercat dar... cu atat mai mult am convingerea ca de fapt nimeni nu stie ce face atunci cand face un film. 

Ai o idee si tot ce poti sa speri este ca ideea se va dovedi adevarata si va prinde la public. Poate de asta investitorii nu vad decat cifre si nu calitatea povestii cand se uita la un film. Cifrele sunt intotdeauna mai tangibile decat ideea din cap a regizorului.

Dar sa ne intoarcem la strigoi. Prima varianta de scenariu e gata si...e prost dom'le. E prost...

Cristian Plesh
http://www.cristianplesh.com


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.