vineri, 5 iulie 2013

Trei sho(r)t-uri cu Willem Dafoe

Dupa ce anul trecut au avut o chestiune similara cu actorul Kevin Spacey, producatorul de whiskey Jameson revine in 2013 cu o noua competitie First Shot adresata cineastilor cu idei. Practic a fost vorba de un brief care cerea idei de scurt-metraj de la oameni peste 25 de ani, prezentate intr-un scenariu de maxim 7 pagini pe una din urmatoarele teme: Legendary, Humorous sau Very Tall Tale. Participantii puteau fi insa doar din Africa de Sud, Rusia sau Statele Unite (mai putin California), subiectul nu putea face referire la actiuni de violenta, consum exagerat de alcool sau uz de droguri iar cele mai bune idei urmau a fi produse de compania lui Kevin Spacey (Trigger Street Productions) cu participarea actorului Willem Dafoe in rol principal. Un premiu mai mult decat satisfacator. Castigatorii sunt mai jos:

"The Smile Man"de Anton Lanshakov, Rusia -  omagiu contemporan la 'The Man Who Laughs' despre un barbat (Dafoe) care in urma unui accident auto ramane blocat intr-un zambet perpetuu.



"Love's Routine"de Shirlyn Wong, US - o poanta semi-serioasa pe seama 'sotului supravietuitor' in care Dafoe intampina dificultati in a scapa de rutina de cuplu.



"Saving Norman" de Hanneke Schutte, Africa de Sud - o comedioara simpatica despre depresia unui fost jucator de ping-pong si a papagalului sau, Norman.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.