joi, 21 februarie 2013

Copiii sunt bine-mersi, adultii doar sufera de intoleranta.

Aseara la Muzeul Taranului Roman - de fapt la Noul Cinematograf al Regizorului Roman din incinta MTR - trebuia sa aibe loc proiectia unui film: The Kids Are All Right, o productie din 2010 cu Annette Bening, Julianne Moore, Mark Ruffalo si Mia Wasikovska in care un barbat incearca sa innoade o conexiune cu copiii sai nascuti de un cuplu de lesbiene impregnate artificial cu samanta omului in urma cu 18 ani. E o poveste emotionanta si calda, spusa si jucata impecabil si care nu contine absolut nimic care sa contravina 'bunelor moravuri'. Facea parte din programul Lunei Istoriei LGBT (eveniment care sarbatoreste viata si cultura persoanelor gay, bisexuale sau transexuale). Din pacate proiectia a fost intrerupta brutal de un protest marsav al unor activisti nationalisti si excesiv de bisericosi, care au patruns in incinta cinematografului, cantand imnul tarii si scandand lozinci homofobe.

"Faceti-va un muzeu al gaylor si dati-va filmele si porcariile acolo!" striga un infocat sustinator al integritatii taranului roman.

Ca fapt divers, in seara asta e programat filmul multipremiat si nominalizat la Oscar al lui Michael Haneke, Amour. Sa ne asteptam la un tratament asemanator? Cred ca cinefilii de toate varstele si orientarile ar trebui sa-si apere dretul de a vedea un film in cinema, indiferent cat de controversat ar fi, lipsiti de sicanele unor oameni cu orizonturi mult ingustate de propriile convingeri.


Ps: cei prezenti sustin ca autoritatile nu au intervenit cu nimic, desi Jandarmeria si Politia se aflau la intrare iar "ultrasii" erau inarmati cu bannere si steaguri..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.