marți, 11 decembrie 2012

Trailerul saptamanii: Man of Steel

Probabil cel mai asteptat film de vara viitoare, la duel cu Iron Man 3, e copilul teribil al cuplului Zack Snyder - Chris Nolan, Man of Steel, o reconditionare pentru marele ecran a povestii originii taticului supereroilor din benzile desenate, Superman. Dupa un teaser ambiguu acum avem parte si de primul trailer consistent din care sa putem culege informatii cu privire la aspectul, dinamica si magnitudinea povestii. Dupa cum promitea Snyder, e 'serioasa'. Tenta albastruie, otelita, are un oarecare impact, promitand o poveste de un realism rece, nemilos. Henry Cavil e super-convingator o data ce-si da jos barba aia de pescar grec si imbraca costumul ros-albastru. Sunt tare curios in ce fel va reusi filmul asta sa ne castige dat fiind ca o parte consistenta din mitologia lui Clark Kent/Superman e arhicunoscuta. La fel de interesant va fi sa urmarim cat de credibil va aparea antagonistul noului film, Generalul Zod (jucat de Michael Shannon), dat fiind ca trebuie sa-i fie macar egal in forte eroului principal. Vom vedea in iunie 2013.


Un interviul cu scenaristul David S. Goyer dezvaluia abordarea acestui erou clasic al comics-urilor in noua paradigma a cinema-ului de boxoffice conturata de filmele cu supereroi: What Christopher Nolan and I have done with Superman is trying to bring the same naturalistic approach that we used for the Batman trilogy. We always had a naturalistic approach, we want our stories to be rooted in reality, like they could happen in the same world we live in. It’s not that easy with Superman, and actually this doesn’t necessarily mean we will make a dark movie. But working on this reboot we are thinking about what would happen if a story like this one actually happened. How would people react to this? What impact would have the presence of Superman in the real world?

2 comentarii:


  1. Nolan a facut rahatul (de liliac) praf cu Batman ( mai ales ultima bucata ). Batman ziua in centrul orasului american de azi arata ca un lunatic - iesit din elementul lui. Fantasticul si imaginarul e minunat tocmai pentru ca e ireal. Insa contrar credintelor mele, oamenii astia fac multi bani cu produsele lor. Mai astept ca in 2013, observand acest trend de smuls eroul imaginar din lumea lui si amplasat ca vecin, biserica sa isi rescrie manualele cu un Dzeu presedinte de fabrica si fiul lui Jesus - un tanar artist ratacitor de origine mexicana cu suflet mare, datator de speranta si cu un show tv la un canal local. Va mai aduceti aminte de "Neverending Story" ? Eu da. Si cred cu tarie ca deturnarea asta a fantasticului o sa aiba urmari catastrofale pentru noi. Pentru mine, toata farsa arata asa: personajele imaginare sunt rapite din lumea lor si puse sa joace in soap-operas tv de trei lei, doar pentru ca o parte din platitori iubesc telenovelele. E ca si cum Hercules ar face reclama la aparatul ala dubios de facut muschi cu curent (abtronic parca) la TV. Nu vedeti ridicolul situatiei ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Dupa mine, filmele astea cu supereroi n-ar trebui sa se ia prea in serios. Avengers good, Dark Knight not so much. Asta pare sa o ia intr-o directie care nu-mi place.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.