sâmbătă, 22 decembrie 2012

Looper: Paranteză telepatică.

Tot cu gândul la Looper, la fel ca Richie, concluzionam randomly următoarele:


- Viitorul i-a ieșit destul de bine lui Rian Johnson în film. Poate pentru că nu arată prea high-tech și futurist și preaplin de chestii mega-științifico-fantastice, ci mai degrabă ca un fel de variantă decadentă a prezentului. Parcă e mult mai credibil așa. Parcă sună tocmai a lumea spre care ne îndreptăm.

- Fața modificată a lui Joseph-Gordon Levitt te lasă de-a dreptul cu gura căscată. E atât de bine lucrată încât cu greu recunoști actorul din spatele ei. Și are un anume aer noir, vizibil mai ales la început, care pare să scoată filmul din categoria action-movie-urilor de duzină. Dar doar pare, din păcate. Pe măsură ce Looper avansează îți dai seama de resursele imaginative limitate ale scenariului. E un fel de Terminator-meets-Stephen King (povestea aia cu lanul de porumb și copilul cu puteri supranaturale), cu fragmente de Inception. Și cu happy end!

- E destul de cool că Bruce Willis iese puțintel din rama sa perpetuă de personaj salvator. Parcă pentru a compensa toate filmele gen 6th Sense și Moonrise Kingdom, în care salvează copii, în Looper e ucigaș de copii pe bune. 

2 comentarii:

  1. Chiar nu-mi dau seama de ce filmul asta provoaca atatea discutii. Am vazut ca multi critici l-au inclus si in traditionala lista de sfarsit de an.
    Mie mi s-a parut un film decent, dar care n-are nimic special. Cred ca in 6 luni nici nu o sa mi-l mai amintesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Vlad

    pentru o parere mai aproape de unghiul tau de vedere, plimba un ochi si peste randurile mele:

    http://www.mareleecran.net/2012/10/looper-vs-killer-joe_26.html

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.