duminică, 8 iulie 2012

Marele Jaf la Starea Civilă


N-ai mai fost de mult cu autobuzul? Atunci mergi la teatru!
Ăsta a fost bancul serii de vineri, în teatrul ambulant adus de Grolsch.

 
L-am prins. Mi-a prins bine.  În locul teatrului instituţionalizat, imobil, anchilozat, cîţiva îndrăzneţi propun oraşului nostru (asediat de căldură) un teatru mobil. La propriu.

Pasagerii/provocatorii Paul Ipate şi Conrad Mericoffer au arătat (vineri cînd am fost eu) o energie de invidiat şi o chimie evidentă. Plus nişte dialoguri actuale, spumoase şi "explicite" (de Kenneth Lornegan). Ele au continuat şi în pauza dintre două reprezentanţii (Marele Jaf şi Maturizări Forţate), cînd actorii îşi trăgeau sufletul, dar de fapt erau tot pe flow.

"Ei sunt aşa tot timpul", confirmă Ioana Blaj, vechea parteneră a lui Paul (de viaţă, de proiecte şi de...reclame, dacă ştiţi unde bat). Ioana joacă în două din cele 6 segmente (care variază ca durată între 12-30 min.). Spectacolul e asamblat de Radu Iacoban (actor şi el în schiţele programate azi).


 "direcţiunea teatrului"

Paul a zis că au vrut să vină în Timişoara cu proiectul ăsta într-un spaţiu de teatru, dar n-au găsit unde. Aşa că au improvizat ei un spaţiu. Dar spectacolul în sine nu e o improvizaţie (deşi îmi pare că se improvizează şi pe marginea textului). Conrad, un tînăr actor pe care aş vrea să îl văd şi în cinema (ca pe Ipate, "vecinul său de scaun"), îmi spune că au repetat 2 luni la el.

Un echipaj al poliţiei a venit să-l ia la întrebări pe Paul Ipate. Că "ce fac ei acolo, în faţa sediului Stării Civile a Primăriei Timişoara?" (acolo staţiona autobuzul). După ce au plecat miliţienii, Paul a comentat: "dacă ar şti ăştia că piesa e despre verde şi coca, ne-ar aresta". Pînă şi scena asta confirma senzaţia că "micile alambicuri teatrale" din autobuz rulau fără întrerupere. Cîteva imagini mai jos

 
Astăzi e ultima zi cînd podeaua autobuzului devine scenă. Chiar dacă pe net sunt rezervate toate locurile, io zic să mergeţi la naşu că poate se rezolvă cumva...Plecarea de la Poşta Mare. La fix, din oră în oră (de la 18 la 21). Singurul neajuns: la cît de cald era, aş fi preferat să primesc din partea organizatorilor, în loc de evantai, o bere...

later edit: au mai reactionat la treaba asta Corina, Anca , Dan si compadre

2 comentarii:

  1. Frumos spus titlul, mare jaf, s-au furat toate uimirile tuturor.
    Oricum nu ai idee prin ce oras mai trece autobuzul?

    RăspundețiȘtergere
  2. Au mai fost si in Cluj... poate pe site-ul lor anunta mai bine.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.