vineri, 13 iulie 2012

Sase pentru weekend

O scurta retrospectiva a catorva filme vizionate recent. Lipsa de timp si valoarea indoielnica a unora dintre ele ma face sa abordez formatul omnibuz pentru discutarea lor.

Sid and Nancy. Biografia relatiei vicioase a basistului de la Sex Pistols cu buretele emotional pe nume Nancy Spungeon. O poveste despre sex naspa, droguri naspa si muzica (interpretata) naspa incheiata un pic cam morbid. Singurul lucru bun e Gary Oldman in rolul lui Sid Vicious. A fost atat de bun incat a ajuns in spital dupa rol. Singurul dram de arta provine din felul in care regizorul Alex Cox prezinta relatia. E chiar mai ofensator decat punk-ul. No feelings.



Ice Age 4: Continente in deriva. Aceeasi familie de mamuti caraghiosi se pregateste de noi aventuri in momentul in care veverita si ghinda ei provoaca fragmentarea scoartei terestre si deriva francizei. Iceberg ahead! Condimente picante: o maimuta pirat, o tigroaica sexy si o batranica artagoasa. Continut de rasete tridimensionale: medium rare.


Murder in the First. Alcatraz, anii ‘40. Henri (Kevin Bacon) e un evadat capturat si torturat in mod exemplar de catre directorul adjunct (Gary Oldman). Tinut 3 ani la carcera, cand iese ucide pe primul intalnit astfel ca avocatul Christian Slater vine sa-l reprezinte in fata scaunului electric. Din fericire pentru noi povestea ia o turnura procedurala cand dreptul omului de a fi tinut 3 ani in bezna se dovedeste a fi o incalcare a libertatii. Verdict: Kevin Bacon e un caz clar de nebunie artistica in libertate.


Abraham Lincoln: Vampire Hunter. Unionisti, confederati si vampiri inseamna ultima gaselnita in materie de combinatii trasnite. Si nici macar nu-i Hollywood-ul de vina ci un tip pe nume Seth Graham Smith care a scris o carte despre cum proprietarii de bumbac sugeau pe bune sangele sclavilor pana sa apara un tanar avocat dispus sa-i apere pe negri cu toporul in mana. Cu alte cuvinte, inainte de a fi presedinte, nobilul Abe Lincoln spinteca nosferati si-i ingropa in padure. Abia apoi si-a dat seama ca un asemenea razboi se poarta mai bine in sfera politica. Restul e slo-motion kung-fu. Si 3D.

Lockout. Toti cei dezamagiti de prestatia lui Guy Pearce din Prometheus ar putea sa-si spele amarul cu filmul Lockout. Un viitor apropiat, o puscarie spatiala, un anti-erou glumet gata sa fie depozitat in ea si o fiica de presedinte american care risca sa fie violata pentru drepturile puscariasilor. Ce-ar putea merge gresit? Totul, doar e scris de Luc Besson. Future noir cu multe arme, explozii si glume retarde. Inimitabil.

Hell. Post-apocaliptic german in maniera lui The Road doar ca ceva mai luminos si mai putin filozofic. Activitatea solara intensa, uscaciune, radiatii, societate faramitata, nevoia de supravietuire. Putinele personaje trebuie sa colaboreze sau sa se ucida pentru a trai. Canibalismul - salvarea si condamnarea civilizatiei deopotriva - pandeste insa din umbra. Exercitiu de stil pe o tema deja erodata dar ii dam nota de trecere pentru tehnica.

Un comentariu:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.