vineri, 29 iulie 2011

Super 8 (2011)

motto: UGLY ET GO HOME
rating: brainwash


N-a fost el chiar Super. Nici macar de 8. Dar nostalgia dupa varsta fantastica si indrazneata a copilariei (cand orice e posibil) s-ar putea sa te prinda. Sau nu. Super 8 e omagiul lui JJ Abrams adus filmelor lui Spielberg cu extraterestri (ET si Close Encounters) din anii '70-80. Cel putin atmosfera e de acolo. Cea mai mare parte a proiectiei m-am contrazis cu Richie in privinta anului in care e plasata actiunea. Dupa muzica, coafuri si masini, ultima mea propunere a fost 1977. Wikipedia zice ca e 1979.

Super 8 e film in film. Filmul cu zombie pe care grupul de copii vrea sa-l filmeze "in locatie", adica la locul dezastrului. Si horror-ul propriu zis (nu e chiar horror, mai degraba o specie hibrid intre diferite genuri, dar la cum sarea in scaun spectatoarea de langa mine, trebuie sa fi fost oleaca de speriat). "It looks like a disaster movie". Am incheiat citatul.

Un comentariu:

  1. Aseara am fost si eu la el. Se vede clar stilul lui Abrams (cadre, rotatia camerei si genul de theme muzicale folosite)intr-un omagiu adus lui Spielberg.
    Filmul e ok, pentru cei nostaligici, pentru cei care nu se satura de anii 70-80 si pentru cei care vor si un pic de sf.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.