miercuri, 2 iunie 2010

The Hurt Locker pune tinta pe torrenti

Un eveniment interesant s-a petrecut acum cateva zile in State. Stim cu toti senzatia pe care a facut-o The Hurt Locker castgand Oscaruri nenumarate in dauna Avatarului in vreme ce Avatar umplea buzunarele producatorilor cu dolari (aproape 3 miliarde). The Hurt Locker a facut urat la box office, incasand doar 17 mil $ pe sol american, ceea ce i-a cam enervat pe producatori astfel ca acum Voltage Pictures a intentat proces la nu mai putin de 5000 de useri de torrenti care au descarcat filmul ilegal de pe siturile de filesharing. Utilizatorii identificati pe baza ip-ului furnizat de ISP-urile somate de justitia americana vor fi pusi sa achite despagubiri de 1500$ individual pentru infractiunea de piraterie:
"The suit warns people named that a failure to settle will result in the case being taken to court, where the plaintiffs will seek 10 times that amount." Cu alte cuvinte daca se ajunge la proces indivizii risca de 10 ori suma. Un fel de bau-bau.
 Saptamana viitoare se asteapta ca procesul sa ajunga pe rol. O sa fie interesant caci se pot crea precedente periculoase. Asa ca dragi cinefili, daca aveti restante la filme bune trageti din greu sa recuperati iar pentru ce apare mereti la cinema, ca nu se stie ce le trece parlamentarilor nostri prin cap si revigoreaza legislatia copyright-ului.. not.

3 comentarii:

  1. ai nostri mai degraba ar taxa torrentu' decat sa revigoreze legislatia copyright-ului

    RăspundețiȘtergere
  2. O prostie. Mai bine ar umbla la pretul dvd-urilor. Uite, eu l-am cumparat , cand a aparut cu ziarul. N-a fost nevoie sa folosesc torrentele. Daca aparea , sa zicem, la 50 RON, ia ghici de unde faceam rost de el?

    RăspundețiȘtergere
  3. Si la noi a fost un caz similar cu un utilizator de DC++. Nu mai stiu exact suma cu care a fost amendat, dar oricum era una destul de mare. Partea interesanta a fost ca omul a fost ales "la intamplare" (asa s-a spus cel putin).

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.