luni, 12 octombrie 2009

Musicaluri musai

 


A venit frigul. Asta înseamnă că stăm mai mult înăuntru. Şi vedem mai multe filme.

Pe ploaia asta melancolică de afară nu mă pot gîndi decît la musical-uri. Rob Marshall (Chicago) ecranizează alt succes de pe Broadway: Nine, inspirat din 8 1/2 (1963), filmul semiautobiografic al lui Fellini. În rolul regizorului (adică a lui Mastroianni) va fi Daniel Day-Lewis. Şi am spus tot. Dar aş fi nedrept să nu le amintesc şi pe muzele Penelope Cruz, Marion Cotillard, Nicole Kidman şi...Sophia Loren (partenera lui Mastroianni în multe filme. Filmul va ajunge la noi probabil la începutul lui 2010, trailer aici.

Pînă atunci ne putem delecta cu un musical la Mediateca Centrului Cultural Francez: Notre Dame de Paris. În 1998, romanul lui Victor Hugo a fost transformat într-o comedie muzicală (Luc Plamodon & Ricardo Cocciante) care s-a bucurat de un imens succes mondial. Filmul va putea fi vizionat miercuri, 14 octombrie 2009, la orele 18h, la Mediateca CCF de pe Loga*. E doar începutul unei serii interesante de proiecţii francofone. Şi un motiv să ne bucurăm că a venit, în sfîrşit, toamna.


*Intrarea -gratuită- este rezervată abonaţilor la Mediateca Centrului Cultural Francez şi invitaţilor lor (fiecare abonat poate să invite şi să aducă cu sine o persoană care nu este încă înscrisă la Mediatecă). Doritorii care nu sunt nici invitaţi nici înscrişi, pot să-şi facă în miercurea respectivă, pînă la orele 18h, un abonament de o zi pentru consultarea fondurilor Mediatecii.

Un comentariu:

  1. Aaaaaah, Notre Dame cu Garou in rolul Cocosatului. Tre sa fac cumva sa il vad. De cand imi doresc...

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.