joi, 10 septembrie 2009

Îngroparea cinematografelor. Sau învierea lor?

Daca n-ati murit de plictiseala si ati reusit sa cititi articolul nostru legat de cinematografele muribunde din Romania, v-ati prins ca se afla in coma indusa politic. Moarte clinica. Kaput. Ei bine, se pare ca nu sunt moarte. Ele -vorba cantecului- se transforma. Din sali de cinema in sali de priveghi.

Avem (inca) niste cinematografe. Cum procedam? Pai, le punem cruce.
Dupa ce a fost violata prin lege, dezmembrata si decapitata la comanda, reteaua nationala de cinematografe mai trebuie doar ingropata. Surpriza, groparu a venit la Ministerul Culturii. Cu o oferta (pe care o prezentam si noi mai jos, cu mare pompa funebra).


Asadar, un "investitor" spaniol ( din provincia Barcelona) vrea sa transforme cateva cinematografe in tanatorii ( ma rog, case funerare) care vor oferi "servicii funerare de inalt nivel". O afacere bine gandita, cu potential de extindere (mai ceva ca Sturbucks) in toata reteaua RADEF. Necesita investitii minime. Mai ales pentru sala frigorifica (se stie ca in batranele cinematografe e frig ca in cripta). Scaunele vechi sunt numai bune pentru sala de priveghi. Pe ecran se pot proiecta imagini din viata decedatului (deci proiectionistul va supravietui schimbarii). Holurile mari vor gazdui expo de cosciuge cu vanzare. Iar in loc de popcorn se va servi coliva. Cat de ironic ar suna acum oferta Orange de miercuri: la doi morti, unul intra gratis.






Cat de ironic suna toata treaba asta? Si ce o fi aia "autopsie juridica"? In orice caz, as vrea sa se faca niscaiva "autopsie juridica" in fraudele de la RADEF RomaniaFilm. ACUM, nu in Ziua de Apoi.

Multumim sursei noastre, liderul sindical din RADEF RomaniaFilm, ca a rupt din nou tacerea. Doamna Maria Bikfalvi garanteaza pentru autenticitatea documentelor prezentate si isi asuma raspunderea pentru ele. Multumiri speciale graficianului Zoly Fodor, pentru suportul logistic.

7 comentarii:

  1. pe cand invierea REPERTORIULUI DE FILME (fie si in sali horror-frigorifice, asa cum sunt cinematografele din ograda RADEF-ului)? ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. da, mai ales ca la cinema Republica, din Cluuuuj (zice-se, al doilea din patrie ca marima) scaunele sunt delicios de incomode. Da, delicios de dureros de incomode"

    RăspundețiȘtergere
  3. groparu: pai la cate scaune is la Repuuublica, probabil ca Groparu din Spania va face un mall de pompe funebre. Pai numa in hol poti sa tragi o expozitie de coroane pe cateva sute de mp. Dar sunt sigur ca tu ai avea mai multe idei de valorificare funesta a acestui spatiu grandios :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai daca sunt prea comode o sa adoarma rudele la priveghi si se rascoleste mortu-n cosciug. Atunci film horror.

    RăspundețiȘtergere
  5. sper ca Musiu Pleasca sa aiba tanatofobie si sa nu fi apucat sa ceteasca peticul ala de hartie, altfel s-ar putea sa creada ca panza ecranului poate fi si giulgiu....

    RăspundețiȘtergere
  6. P: Foarte buna observatia. Si atunci ar putea sa-i zica Moarele Ecran...

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.