marți, 23 iunie 2009

Trailerul zilei: 2012

Cu totii gustam un disaster-movie bine facut, un film apocaliptic de dimensiuni globale, cu efecte speciale credibile si un scenariu care sa nu para chiar ridicol. Daca apar si ceva actori buni in el sau niste domnite placute ochiului (sau domni chipesi pentru fete :p) cu atat mai bine: avem un blockbuster cu care sa mancam popcorn-ul proaspat gatit. N-am uitat inca Independance Day-ul din 1996, filmul care m-a "rascolit" atat de tare ca am mai mers la un spectacol ca sa-l vad pe Will Smith pocind mutra alien-ului tentaculat. Apoi, nu ma pot abtine sa nu revad la nesfarsit Armaghedon ori de cate ori il dau astia pe Pro TV. Sacrificiul lui Bruce Willis e cel mai emotionant moment filmat ever: mi-a dat si mie o lacrima. La fel, Deep Impact, Volcano, The Day after Tomorrow toate sunt filme "dezastru", fiecare la scara lui ce-i drept. Acum mai vine unul, 2012, probabil ati auzit de el, sau macar semnificatia datei nu va e straina. Filmul lui Roland Emerich, eternul "director of Independance Day" (subtitlul ii apare probabil si-n buletin), cel care ne-a servit primul big budget disaster-movie de succes, are de data asta ceva sanse sa se bazeze pe fapte (viitoare) reale. Gen, in 2012 ne ducem toti pe copca ca asa au spus mayasii, si nu doar ei. Asa ca intrucat atunci in valtoarea cataclismului planetar nu veti avea timp sa urmariti ce se intampla la scara mai mare de propria ograda, acum puteti vedea un "preview" la cutremurele, vulcanii, tzunamiurile si ce va mai da Domnu peste 3 ani. Daca o da, ca daca nu, mai facem un film cu ceva extraterestri care ne curata sau ne duc in robie. Si acum trailerul:

7 comentarii:

  1. Şi despre disaster muviez am văzut o schemă în acelaşi ProCinema de care vorbeam la alea horror.

    Aaaaaa! Când m-am pus să scriu mă uitam la trailer şi tocmai am văzut un "goof": vine ditamai portavionu' peste Casa Albă care-i luminată ca-n ziua de Crăciun. :))) Dar, precum ziceai, la toţi ne plac astea şi toţi ne uităm la ele.

    RăspundețiȘtergere
  2. Epic! Sa speram ca nu va fi epic-fail, ca si foarte asemanatorul Deep Impact, dat care avea macar scuza ca a fost regizat de o muiere. Problema cu disaster-movies e ca de obicei ce e mai grandios apare in trailer, restul fiind doar ciorba de umplut 2h, vezi cazul Twister. Si da, stiu ca aparea o vaca zburatoare in el.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai vaca zburatoare a fost epica!! :)) Eu ma gandesc insa ca toate filmele astea de umplutura sunt de fapt antrenament pentru baietii de la FX ca sa scoata ceva cu adevarat memorabil. Isi fac mana cum se zice, de la an la an scotand ceva mai bun.

    RăspundețiȘtergere
  4. wow... efecte de nota 10... cel puţin asta reiese din trailer...
    Sunt un mega fan al filmelor-cataclism...
    Nu cred c-o să fie epic fail, mai ales la ce are în CV...
    Chiar acum de curând am (re)văzut Independence Day şi apoi m-am uitat la un documentar despre efecte, conceptele din film şi pot să spun că Roland Emmerich gets things done :D . Ştie să organizeze şi să creeze o mega-producţie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiar mi-as dori sa-i iasa pasenta d-lui Emmerich pentru ca urmatoarea productie va fi Fundatia lui Asimov. Si daca isi va bate joc de ea il spurc de numa :))

    RăspundețiȘtergere
  6. abia astept sal vad.Imi plac filmele de genu alta si dupa cum am vazut trileru sper sa fie bun........ Numa ca nici macar nu stiu daca a aparut:))

    RăspundețiȘtergere
  7. Saptamana viitoare in Romania. 13 noiembrie

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.