luni, 27 mai 2013

Can-Cannes-uri

PENTRU PRIETENI

 


Pe lîngă ştaif autentic, la Cannes sunt şi multe pretenţii, impostură şi bling-bling (apropo, bling-blingurile au fost cu 1 milion de dolari mai puţine anul ăsta, pentru că seiful casei Chopard a fost golit dintr-un hotel de pe croisette).

Aflaţi în locul cu cele mai multe VIP-uri pe metru pătrat din univers, mulţi indivizi simt nevoia să-şi revendice aici şi acum cele 30 de secunde regulamentare de faimă.  Probabil că aţi auzit de tipul care a tras focuri de armă, silindu-l pe înfricoşătorul Hans Landa / Christoph Waltz să o ia la sănătoasa din studioul Canal +, aflat în apropierea Dezlănţuitului cu pistol.


Chiar în momentul în care am descins prima oară în faţa nebuniei din Palais des Festivals se auzeau nişte guiţături înspăimîntătoare. Un minut mai tîrziu am văzut un tip care plimba în lesă o pereche de purceluşi fercheşi şi durdulii. Aşa că mondenii de pe Dîmboviţa ar trebui să ştie că ultima fiţă de pet nu e găina, ci scrofa domestica (deşi, în multe zone din România, asta ar echivala cu a-ţi scoate senvişul la plimbare).

Aşadar, aflat şi eu în acest loc sublim şi ridicol nu m-am putut abţine să fac cîteva aroganţe, pentru prieteni. Dacă ei şi-au plimbat cochonii, mi-am scos şi eu la plimbare căţeii...de Usturoi. Am adus în premieră mondială USTUROI 100 % românesc (şi 100% independent) pe covorul roşu de la Cannes. 


 
Probabil că am fost singurul jurnalist care a surprins acel photocall. Totuşi, isprava nu a rămas fără urmări întrucît Groparu  mi-a mărturisit că, după această surpriză, l-am obligat să mai scoată un trailer. După unele zvonuri, Jim Jarmusch ar fi ameninţat că îşi retrage filmul cu vampiri din competiţie, dacă mai găseşte picior de usturoi în zonă.

Tot vizavi de "Casa Filmelor" de la Cannes, am făcut o "vedere" pentru prietenii noştri de la Festivalul Plai ca răspuns la campania lor "Dragă Plai". Pentru că suntem bucuroşi să ne ocupăm şi anul acesta de Casa Filmelor din ograda Plai.


Lady Bio (partenerul meu de drum la Cannes) merita cu prisosinţă un covor roşu, doar că glamour-ul nu e chiar filmul său. Produsele Lady Bio sunt cosmetice curate, din ingrediente care se găsesc în natură. Pînă şi vopselele de păr Khadi (aduse în România exclusiv de Orchideea Blu, proprietarul mărcii Lady Bio) au numai ingrediente vegetale (din plante), cinci la număr, cu denumirea în latină, adică sunt cert naturale şi nu sunt compuşi chimici, făcuţi în laborator (dacă folosiţi vopsele sintetice, uitaţi-vă de curiozitate pe eticheta cu amoniace şi para-fenilendiamina).

Alt exemplu: pe eticheta cremei mele de ras scrie aşa: unt de shea, ulei de susan, mentă, ulei de dafin, vitamina E, ulei de eucalipt bio şi ulei de măsline (cred că poţi s-o şi mănînc). Deo-stick-ul care m-a servit în timpul alergăturii zilnice de la Cannes este piatră de alaun şi atît: fără parabeni, fără alcool. Doar un mineral natural. Lady Bio este distribuitor autorizat al produselor BioEarth şi Khadi, ceea ce înseamnă că are şi cele mai bune preţuri. În magazinul de pe str. Emanoil Ungureanu, nr. 6 (lîngă Sandwich Factory şi Cafe Colţ) şi în magazinul online Orchideea Blu.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.