vineri, 15 aprilie 2016

Newman!


Apariţia lui Wayne Knight (a.k.a Newman din serialul Seinfeld) e doar una dintre surprizele savuroase pe care le rezervă ultimul film al fraţilor Coen: Hail, Caesar! Printre altele se numără Frances McDormand, Ralph Fiennes şi Tilda Swinton (la pătrat) în nişte roluri episodice absolut memorabile şi picante. Plus viniete din filosofia Şcolii de la Frankfurt puse pe tavă de Herbert Marcuse. 

Mereu la intersecţia dintre un umor grosier, de circ, replici intelectualiste de mare fineţe şi profunzimi filosofice privind viaţa în capitalism, Hail, Caesar! aruncă o privire în culisele unui mare studio hollywoodian al anilor '50. Mai exact, printre micile trucuri aproape magice pe care producătorul Eddie Mannix (Josh Brolin) le face pentru a ţine sus faţa starurilor şi a da publicului exact atâta circ de cât are nevoie pentru a fi motivat să plătească biletul de intrare în sala de cinema. 

Un pic nostalgic, un pic caricatural şi mai ales foarte ironic, atingând în râs subiecte de o nebănuită complexitate, filmul reconfirmă stilul de autor al fraţilor Coen. Cu straturi multe şi dense, glazură înaltă şi o cireaşă grasă pe tort, cu numele George Clooney gravat  frumos pe ea.  


5 comentarii:

 1. Când am fost la cinema să văd filmul, aşa cum ar fi frumos să mergem să vedem toate filmele bune, am scris la mine pe perete referitor la faptul că mulţi au intrat fără să aibă habar la ce intră: "Hail, Caesar!!! Unt pe pâine pentru cinefili!!
  Cum să vii la aşa un film cu un copil de 10-11 ani??? Trebuia să ştii măcar cine a fost D.I. Suchianu ca să te bucuri de fiecare minuţel din film :)))) Plus cine au fost Gene Kelly, Hedda Hopper, Esther Williams şi alte zeci de actori de care unii nici măcar nu au auzit, d-apăi să le vadă filmele, ca mine !!! "

  RăspundețiȘtergere
 2. De acord cu tine, Delia. E un film plin de surprize faine pentru cinefili. Si pentru cititorii de filosofie, teorie critica etc. Dar ce imi place e ca fratii Coen au ceva de oferit si celor care se duc (more or less) tabula rasa in sala de cinema, adica fara cultura cinematografica in spate. Cine are chef sa citeasca in subtext si sa faca legaturile, n-are decat. Cine nu, sta doar pentru circ. Ceea ce nu-i rau, pana la urma :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Din păcate la noi la Arad, rând pe rând au cam ieşit din sală cei care intraseră să-i vadă pe Clooney şi pe Channing Tatum :(((

  RăspundețiȘtergere
 4. Bună ziua spectatorilor, sunt nelson, mama m-a prezentat la Marele Templ Baba Ogbogo, când a descoperit că nu-mi pot rămâne însărcinată soția, acestea au adus atâtea probleme în căsătoria mea și au dus la un divorț. a spus ea, el este extrem de spiritual și poate face ca soția mea să se întoarcă din nou în bucurie și putem avea copii împreună. La început, nu m-am îndoit până nu am luat legătura cu el și apoi am aruncat vrăji puternice asupra mea și am făcut-o pe soția mea să se întoarcă. Și acum, suntem și noi fericiți cu copii minunați, chiar din ziua în care Marele BaBa Ogbogo a lucrat pentru mine și mi-a rezolvat problemele, am făcut un jurământ puternic că, atât timp cât voi trăi, voi mărturisi mereu bunătatea marilor sale lucrări, iar cei de acolo care se confruntă cu dificultăți în relații și căsătorie ar trebui să-l contacteze rapid și să devină un martor fericit ca mine. Ii scot contactul aici, e-mail: greatbabaogbogotemple@gmail.com, sau numărul lui WhatsApp. +447440557868 ...

  El a făcut ca fosta mea soție să se întoarcă la mine în bucurie
  M-a vindecat de la un bărbat neputincios la un bărbat adevărat.

  RăspundețiȘtergere
 5. Sunt Catherine din Marea Britanie, am aflat că soțul meu mă înșela cu un coleg! Suntem căsătoriți de 4 ani acum cu 2 copii cu o mulțime de momente uimitoare împreună, am vrut să plecăm, dar o iubim atât de mult. suntem amândoi încă tineri și foarte atrăgători. dar vreau soțul meu, prietenul meu și tatăl copiilor mei frumoși. cum pot depăși ideea că o altă femeie îl are pe soțul meu? Încă îl iubesc, chiar dacă el crede că vreau să merg, chiar vreau să se descurce mai bine și să mă oprească înainte să plec! soțul meu mi-a spus că nu se mai simte iubit, doar din cauza acestui coleg cu care mă înșela, că vrea divorț, am fost devastat, cu inima frântă, l-am rugat să mă asculte că putem lucra așa cum facem mereu , dar nu a ascultat, mi-a spus că a întâlnit pe cineva care îl iubește și îl înțelege, l-am rugat să ia în considerare copiii noștri, dar el nu a ascultat. Am început să caut ajutor și răspunsuri și apoi am auzit despre un bărbat care poate arunca o vrajă pentru a-i reaminti toate lucrurile prin care am trecut împreună și pentru a-l aduce înapoi la mine, la început, m-am speriat, apoi am decis să dau este o încercare și, ca prin magie, soțul meu s-a întors, scuzându-se și implorând iertare, datorită lui Priestbacasim, postez acest lucru pentru a ajuta oamenii cu probleme similare. Îl puteți contacta prin e-mailul drogalad02@gmail.com sau Whatsapp +2347049668119 și pentru ajutor.

  RăspundețiȘtergere