miercuri, 7 octombrie 2015

Juriul Timishort 2015


Mai o săptămână până începe Timishort (15 - 18 octombrie). De astăzi cunoaștem componența juriilor care vor hotărî cine va câștiga titlul de cel mai bun scurtmetraj național, internațional sau experimental. Sunt toate nume cunoscute din lumea filmului, ceea ce ne încurajează să credem că va fi cea mai bună ediție de până acum.


Competiția națională va fi evaluată de Andrew Brand, Danielle de Picciotto și Diana Cavallioti.

Andrew Brand e un cunoscut regizor și director de film britanic. El abordează de la filme horror sau drame, până la animații, instalații video sau documentare experimentale.




Danielle de Picciotto e o artistă neconvențională și o personalitate de referință pentru scena culturală alternativă. Regizează filme, este muzician, autoare de cărți, artist multimedia și motorul unor mișcări artistice și culturale din Berlin. A colaborat cu Nick Cave, The Tiger Lillies, Einstürzende Neubauten și a cofondat Love Parade Berlin.

Diana Cavallioti, o tânără și talentată actriță, și-a câștigat renumele prin sensibilitatea cu care joacă rolurile atât în teatru, film, cât și în televiziune. În ascensiunea ei, s-a bucurat de prezența pe scena bucureșteană alături de mari actori și de roluri în film ( Amintiri din Epoca de Aur ).



Câștigătorii competiției naționale și a celei de film experimental – Videorama vor fi aleși de Eugen Kelemen, Mihai Mitrică și Uli M Schueppel.

Eugen Kelemen, pasionat de arta montajului şi a regiei de sunet, a studiat la UNATC ”I. L. Caragiale” și are un master în editare de film. A predat arta editării la Academia Intact Media, a colaborat cu Tudor Giurgiu, Bogdan George Apetri, Igor Cobileaschi & Agon și editat “Superman, Spiderman sau Batman”. Totodată a co- produs documentarul lungmetraj “Gone Wild” și a fost editor-şef la serialul produs de HBO România, “Umbre”.

Fan hotărât al animației, Mihai Mitrică a fondat în 2006 Anim’est, primul și cel mai mare festival de animație din România. De atunci s-a implicat activ în promovarea proiectelor de animație, creând punți de legătură între tineri artiști, studiouri de film, regizori, companii de producție și festivaluri de film din toată Europa.

Uli M Schueppel s-a remarcat prin documentarele pe care le-a creat și este regizor german apreciat la nivel european. El este membru al Academiei de Film European din 2002. A făcut scurtmertraje, videoclipuri muzicale, animații și lucrează în domeniul “new media art”, creând instalații foto-video. A realizat documentare și videoclipuri pentru Nick Cave, Einstüerzende Neubauten și Crime and The City Solution. 

Filmele selectate anul acesta și programul proiecțiilor le găsiți pe pagina festivalului.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.