vineri, 30 octombrie 2015

Trailerul zilei: DHEEPAN


FILMUL CU 'REFUGIAȚI'


Un fost soldat, o tânără și o fetiță se dau drept o familie pentru a părăsi Sri Lanka, în timpul războiului civil. Nu se cunosc, dar încearcă să-și construiască o nouă viață împreună. Dheepan urmărește traseul acestor trei imigranți care încearcă să răzbată în noua lume în care au intrat, undeva în afara Parisului. În rolul principal, regizorul a ales l-a ales pe Jesuthasan Antonythasan, care a luptat în realitate în gruparea Liberation Tigers a lui Tamil Eelam.

Un film foarte de sezon, după cum poți vedea la știri și la granițele UE. Intră de azi în cinematografe și la AMBASADA, duminică la ora 6, ca-n familie. Bilet: 10 lei și se pot lua deja de la bar, ca să vă asigurați că prindeți loc. Pe regizor, Jacques Audiard, sigur îl știți pentru Un Prophete și Rust and bones, dar avem și un mic bio.

Jacques Audiard (63 de ani) și-a început cariera ca asistent de regie al lui Roman Polanski la The Tenant (1976), dar a regizat primul lungmetraj abia 18 ani mai târziu, în 1994. Regarde les hommes tomber, un road movie cu Mathieu Kassovitz și Jean-Louis Trintignant, i-a adus o selecție la Cannes, în Semaine de la Critique, și primul din șirul lung de trofee – Premiul César pentru Cel mai bun debut. Cei doi actori au fost protagoniști și în următorul său film, Un héros très discret (1996), distins cu Premiul pentru scenariu la Cannes. Din anii 70 încoace, a scris peste 20 de scenarii pentru filme și seriale TV, unele împreună cu tatăl său, scriitorul Michel Audiard. Cele șapte lungmetraje ale sale i-au adus zeci de premii. Sur mes lèvres (2001) confirma încă o dată talentul său de scenarist obținând César pentru scenariu, De battre mon cœur s'est arrêté (2006), cronica unei relații distructive tată-fiu, a fost un succes de critică și de public și a câștigat opt premii César, inclusiv pentru Cel mai bun film, dar și BAFTA pentru Cel mai bun film străin.

Probabil că nu trebuie să mai adăugăm, dar o facem totuși, ca să ne mărim miza: Dheepan a luat Palme d'Or la Cannes anul acesta. Mari plecăciuni Independența Film și AMBASADA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.