miercuri, 2 aprilie 2014

Caravana Docuart la Timisoara



Dupa 2 ani de festival in capitala, Bucuresti Docuart Fest si-a luat arhiva la purtator si a plecat prin tara intr-o caravana. In luna martie organizatorii vizitasera deja 3 orase mari (Brasov, Sibiu si Iasi) urmand ca duminica, 6 aprilie, sa poposeasca la Timisoara iar weekend-ul urmator, 12 aprilie, la Cluj-Napoca.

La noi, asta inseamna o zi de proiectii de documentare romanesti de cea mai buna calitate punctata de sesiuni de discutii pentru a ajuta cineastii la inceput de cariera, facilitandu-le contactul cu publicul. Proiectiile vor avea loc la Filarmonica Capitol (Bul. C. D. Loga, nr 2) dupa programul de mai jos:

14:00
În umbra castelului - R. Csibi Laszlo / 23 min
Câștigător al premiului pentru cel mai bun film documentar studenţesc la București Docuart Fest 2013.
Carpe Noctem - R. Constantin Radu Vasile / 14 min
Câștigator al premiului pentru cea mai bună regie, secţiunea documentar studenţesc la la București Docuart Fest 2013.
Dupa FEL si CHIP - R. Paula Oneţ / 22 min
Câștigătoare a premiului pentru cea mai bună imagine, secţiunea documentar studenţesc.
Stremţ 89 - R. Anda Puşcaş si Dragoş Dulea / 13 min
Câștigator al trofeului Docuart Fest. Proiecţia va fi urmată de o sesiune de întrebări la care vor răspunde cei doi realizatori.

16:30
Viața după gratii - documentar experiment realizat de 12 deținuți din Penitenciarul Rahova. Filmul are la bază 12 mini-documentare realizate după scenario și regie proprie, coordinator Daniela Apostol.

17:30
Exploratorul – R. Titus Muntean și Xantus Gabor / 70 min
Filmul urmărește firul vieţii lui Emil Racoviţă, fondator al unei noi știinţe, biospeologia și al primului Institut de speologie din lume de la Cluj. Producţie cu rol de document.

19:00
aici… adică acolo – R. Laura Căpăţână Juller / 75 min
Prezentat în cadrul București Docuart Fest în afara programului compe-tiţional. Un film despre o problemă globală vazută la microscop. Proiecţia documentarului va fi urmată de o sesiune interactivă de întrebări cu publicul, la care va participa regizorul documentarului, Laura Căpăţână Juller.

Intrarea libera.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.