joi, 26 septembrie 2013

Victor Rebengiuc s-a intors la San Sebastian dupa 36 de ani



Cainele Japonez n-a fost eutanasiat la Festivalul de la San Sebastian. Dimpotriva, a fost adoptat imediat atat de public, cat si de presa internationala.

Prestigioasa publicatie Hollywood Reporter noteaza:
 
"Un film neașteptat de promițător cu un joc actoricesc superb, în care speranța se întrezărește în mijlocul tragediei. Abilitatea cineaștilor români de a explora teme mari folosind resurse minime este reconfirmată în Câinele Japonez. Cei care se așteaptă la un umor negru/sec, specific filmelor Noului Val, vor găsi în schimb un film delicat, lipsit de sentimentalism, ușor optimist, în care indulgența este evitată cu atenție Acest puternic și încrezător debut merită să fie prezent în multe alte festivaluri."

Sunt convins ca  merita sa fie prezent si in cinematografele de la noi (unde va avea premiera in 18 octombrie). Numai sa ajunga si in alte orase, nu doar la Bucuresti, ca filmul lui Porumboiu (alo, distributia, Independenta Film, Cinema City, multiplexuri, aude cineva?). In stilul acesta, filmul romanesc nu are prea multe sanse de inmultire si supravietuire.

Revenind la Cainele Japonez, Victor Rebengiuc declara ca se bucura ca s-a intors la San Sebastian dupa 36 de ani, prima data fiind prezent cu ocazia premierei filmului Tanase Scatiu ( Dan Pita, 1977). Debutul in lungmetraj al lui Tudor Jurgiu concureaza la San Sebastian in sectiunea New Directors si deja a fost pre-cumparat pentru distributia internationala de o companie germana.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.