duminică, 1 iulie 2012

'Ceauşescu ar fi interzis acest film'


Din fericire, Timisoara a avut ceva de spus in privinta asta. Zilele astea la cinema Timis putem vedea debutul  in lung-metraj al lui Gabriel Achim, Visul lui Adalbert, o comedie neagra bazata pe o intamplare reala dintr-o uzina comunista din anii '80. In distributie ii gasim pe Gabriel Spahiu, Doru Ana, Ozana Oancea, Anca Androne, Mimi Brănescu, Alina Berzunteanu. Filmul ruleaza teoretic pana miercuri de la orele 16, 18 si 20. A venit mai greu la noi dar, stiti cum e, un film bun vine atunci cand e nevoie de el, ca sa-l parafrazez pe unul din personaje. Ramane sa judecam pe banul nostru.


5 comentarii:

  1. nu vi se pare un mare pacat (laic) si un blestem ca filmul romanesc nu mai evadeaza din lumea bancurilor cu Bula ? mie asa mi se pare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai da-le 10 ani. La fel ca in orice alt domeniu si in cinema lucrurile se misca in slo-mo. Astep maturitatea tinerilor realizatori de scurte..

    RăspundețiȘtergere
  3. adalbert chiar nu e un film cu bulă. e, în mare, chiar reușit și curajos.

    RăspundețiȘtergere
  4. lipsa grava a fanteziei si fantasticului in cinematografia romaneasca si obsesia maladiva cu "epoca de aur" spun cam tot. 10 ani e o perioada de gratie mult prea optimista ... eu cred ca lucrurile ajung undeva doar atunci cand directia e buna. cu directia asta nu ma mai astept la nimic.

    RăspundețiȘtergere
  5. bogdan: reusit si curajos in comparatie cu ce ??!?!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.