miercuri, 18 iulie 2012

Anim'est apeleaza la crowdfunding

Am ajuns s-o traim si pe asta. Un festival cu traditie din Romania - Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est - a urmarit de la o editie la alta cum bugetul i se reduce. Anul acesta CNC-ul i-a aprobat 100.000 de lei, cu 50% mai mult decat a primit Timishort-ul dar jumatate din ce s-a dat pe niste seri de film la Chicago sau Gala Premiilor Gopo. In consecinta, acum, la cea de-a saptea editie, Asociatia Este'n'est a demarat prima campanie de crowdfunding pentru un festival. Prin intermediul platformei europene kisskissbankbank.com, organizatorii incearca sa mai stranga vreo 10.000 de euro pana in septembrie.


Campania de strângere de fonduri prin www.kisskissbankbank.com are ca scop obţinerea sprijinului financiar pentru acoperirea unor costuri ale festivalului, precum drepturile de difuzare ale filmelor, transportul copiilor de 35 mm sau al casetelor, logistica necesară organizării unor evenimente – expoziţii, ateliere, spectacole.
În schimbul sumei donate, cei care aleg să sprijine festivalul vor fi recompensaţi de Anim’est – cu mulţumiri speciale în publicaţiile festivalului, abonamente valabile pe toată durata acestuia, tricouri personalizate, DVD-uri cu scurtmetraje româneşti de animaţie, Welcome Kit-ul festivalului cuprinzând toate materialele primite de invitaţi, invitaţii VIP 3 zile (incluzând cazare, acces la toate evenimentele şi proiecţiile din cadrul festivalului). Cei mai generoşi suporteri pot beneficia de statutul de parteneri ai festivalului.
Cei care doresc să sprijine festivalul o pot face până la data de 16 septembrie accesând site-ul  http://www.kisskissbankbank.com/en/projects/4230. Sumele pot fi achitate prin intermediul cardurilor de debit şi de credit în lei, dolari sau euro, transferul în euro fiind realizat automat.
Cea de-a saptea editie a Festivalului International de Film de Animatie Anim’est va avea loc in perioada 5-14 octombrie 2012 la Cinema Patria, Cinema Studio, Sala ArCuB si Club Control din Bucuresti. Speram sa se intample.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.