duminică, 9 octombrie 2011

Living in the material world


Doua stiri cu cantec:

1. Dupa ce a jucat rolul unui cantaret nelegiuit de country si si-a facut singur cascadoriile vocale in Crazy Heart (pentru care a si dus o statueta haurita in ranch-ul sau din Montana), Jeff Bridges scoate primul sau LP. Deci "The Dude" devine cantaret de country si in viata reala. "Cantecele imi vin adesea cand ar trebui sa ma pregatesc pentru un film. Poate fi foarte deconcertant". Concerte, probabil abia la anul. O parte din cantecele de pe albumul care ii poarta numele sunt scrise in urma cu 30 de ani, insa doar dupa rolul din Crazy Heart si-a facut curaj. Cu ajutorul producatorului T Bone Burnett. "E vorba despre cautarea perfectiunii in actorie si cantat. E o tema in viata la care inca lucrez". Vorba cantecului: What a Little Bit of Love Can Do.

2. Dupa ce a vazut documentarul despre viata lui Bob Dylan (No Direction Home), Olivia, vaduva lui George Harrison, l-a "abordat delicat" pe Martin Scorsese in speranta ca ar fi interesat sa faca un film similar despre raposatul ei sot. Spre surpriza ei, Marty era deja intrigat de povestea ex-Beatle-ului, care a murit in 2001 de cancer la plamani.

George Harrison, figura cea mai discreta dintre Beatlesi era si cel mai aplecat spre spiritualitate (da, mai ceva ca Lennon). "El incerca sa gaseasca o cale spre simplitate, o cale sa traiasca autentic si cu compasiune. Cred ca a a descoperit ceva: "ca nu exista succes - exista doar calea" a declarat Scorsese despre filmul care e scos literalmente din sertarele lui Harrison. "Filmulete de familie" din arhiva personala a acestuia: Beatles in vacanta, prima lectie de sitar cu Ravi Shankar, harjoneala cu fiul sau in studio si o gramada de inregistrari din era Beatle-maniei care nu au fost vazute inca. Plus interviuri noi cu McCartney, Starr, Yoko Ono, Tom Petty si Eric Clapton. Ultimul isi aminteste ca a fost de fata in momentul cand G.H. a compus Here Comes the Sun.



Documentarul e vazut din perspectiva lui George, deci devine mult mai interiorizat, o experienta la persoana-intai. Sunt abordate si capitolele mai intunecate din viata acestuia, precum problemele din casnicie. Olivia Harrison spunea pentru Rolling Stone ca: "A vrut sa faca de toate in viata. Si chiar a facut". De exemplu, si-a dorit atat de mult sa vada filmul imaginat de prietenii sai din trupa Monthy Phyton, ca le-a dat banii sa-l faca (Life of Brian). Pana acum, ramane cel mai scump bilet de cinema platit vreodata de un spectator.

As vrea sa platesc bilet la Living in the Material World, desi am presentimentul ca nu va ajunge la noi. Stiti, multiplexurile nu prea sunt interesate de partea spirituala.

2 comentarii:

  1. Se pare ca Jeff Bridges a mai scos un album prin 2000, de care nu prea stie nimeni nimic. Cat despre atingerea perfectiunii muzicale, e departe de ea. Chiar foarte departe. Ma tem ca nu prea mai are mult timp sa lucreze la acesta tema.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Dave

    Eh, omu' cauta si el.

    Ii da raspunsul chiar George Harrison un pic mai jos. Parafrazez:
    "nu conteaza atingerea perfectiunii, ci cautarea ei" :)

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.