vineri, 21 octombrie 2011

Citatul zilei:

"Tree of life e bun ca sursa de wallpaper-e pentru National Geographic".

E declaratia amicului Dave (care pe blogul personal se ocupa de muzica). True...

Mi-a placut si ce a scris Adina Baya, "omoloaga" mea de la revista Orizont. Ea vazuse filmul in premiera mondiala la...Cannes. Realizare care contrazice parerea preconceputa ca (visul meu de) a ajunge pe Croisette e o distractie exclusivista (din ce mi-a povestit, acreditarile nu sunt greu de obtinut si poti dormi cu 25 de euro la zece minute de inima festivalului).

Eu, in schimb, nu ma pot pronunta pana nu vad filmul la cinema. Pe ecranul de laptop, chiar si un film mare este mic (nici calitatea inferioara a sunetului nu ajuta). Ceva tot am de zis: o vreme m-a urmarit imaginea soarelui filtrata de ramurile copacilor sau de nori. Nu stiu daca imaginea asta cautata vrea sa spuna ca suntem "copiii soarelui" sau are vreo alta incarcatura simbolistica, mistica. Ce stiu e ca pe laitmotivul acesta scrie cu majuscule numele directorului de imagine Emmanuel Lubezky (The New World, Sleepy Hollow, Children of Men). Ultimul Malick e in foarte mare masura si filmul lui.


PS. curios, dar cand l-am intrebat pe Google (tree of life + imagini) mi-a dat si poza asta a cuplului stelar Jolie-Pitt, care respecta aceeasi gramatica vizuala

3 comentarii:

  1. eu am inteles ca filmul nu vine in Romania.
    am zis ca n-am de ce sa-l astept in zadar la cinema,asa ca l-am luat de pe net.

    la fel e si cu Melancholia

    RăspundețiȘtergere
  2. Melancholia ruleaza in cinema in Romania de mai mult de o saptamana

    RăspundețiȘtergere
  3. @ ioanai:

    Chiar nu-mi place deloc ideea de a vedea filmele de cinema pe un ecran de 15 inci, dar nici sa calatoresti 700 de km ca sa vezi un film nu mi se pare o optiune.

    Pentru ca in Timisoara chiar nu ajung (nici Tree of Life, nici Melancholia, nici filme romanesti; de fapt ajung foarte putine din filmele care conteaza).

    Noroc cu Drive si inca vreo doua festivaluri sau caravane cinematografice, ca altfel vorbeam numai despre piratii din Caraibe.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.