marți, 27 septembrie 2011

In curand: Simultan 2011

Se apropie a 7-a editie a festivalului de arte video si electronice Simultan. Intre 6-8 octombrie 2011 in locurile deja obisnuite - Sinagoga din Cetate, Cinema Studio si Casa Artelor - se vor desfasura proiectii de arta video, live performance-uri audio-video, concerte de muzica electronica experimentala, instalatii si conferinte. Meniul cunoscut dar cu ingrediente noi. Programul inca nu s-a afisat insa a fost 'eliberat' un teaser care anunta intr-un fel tema centrala a festivalului de anul acesta: Imaginarul.

In editia Simultan de anul acesta am dori sa aducem in discutie imaginarul care se opune efectului halucinogen al fanteziei ca evadare sterila dintr-o realitate tot mai oprimanta. Am dori sa reflectam asupra imaginarului ca fiind un mijloc esential in educatie, ca fiind motor al unei creativitati cu rezultate concrete, un plan de schimbare, un instrument de inventare a unor lumi posibile.



Pentru cei ce nu stiu inca Simultan a inceput ca o initiativa a unor artisti ce doreau o platforma pentru proiectele culturale ce foloseau tehnologia ca mediu de exprimare. Iar pentru a intelege mai bine ce tehnologie poate aparea la Simultan ar fi util sa-l priviti pe tipul de mai jos facand muzica cu 3 ventilatoare usb chinezesti si niste stravechi pedale de chitara. Scula se cheama ventichitara si e descrisa drept "a primitive synthesizer with 3 WCO’s (Wind Controlled Oscillators) and one LCF (Luck Controlled Filter)." Practic canta cum bate vantul.. Live-actul e de la editia de anul trecut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.