vineri, 11 martie 2011

Un roman a castigat la Oscaruri!

Da, oameni buni, s-a intamplat in sfarsit.


De cand asteptati o asemenea veste? Probabil din gloriosul an 1994, cand Romania invingea SUA, pe stadionul Rose Bowl, undeva aproape de Los Angeles. S-a intamplat din nou, tot in orasul ingerilor. Un roman i-a batut, de unul singur, pe americani la ei acasa cu scorul de 17-13.

[SURLE, TRAMBITE, TOBE] Acel roman sunt eu. Am pus pariu pe site-ul mubi.com ca pot sa-l bat pe Roger Ebert la concursul lor de previziuni (unul asemanator cu concursul nostru). Ebert, un venerabil si respectat critic american de film, a nimerit 13 statuete din 24. Al dumneavoastra, 17. Mai jos aveti dovada:

Ce am castigat de fapt la Oscar 2011: un abonament pe 3 luni la acest cinema online. Adica acces la filme de festival precum Europa (Lars von Trier), The Celebration (Thomas Vinterberg), Arca Ruseasca (A. Sokurov), Repulsion (Roman Polanski), Tropical Malady (Apichatpong Weerasethakul), De battre mon coeur s'est arrete (Jacques Audiard), Cleo from 5 to 7 (Agnes Varda), nici nu stiu cu ce sa incep.

P.S. Stiu ca nimeni nu va iesi in piata pentru a sarbatori acest triumf. Va aud deja incercand sa-mi minimizati realizarea: veti zice ca a fost un an previzibil. Dar ce-i asa de rau sa fii prevazator? Nu tocmai asta e defectul care ni se reproseaza des ca natie: lipsa de predictibilitate. Auzim atatea vesti proaste despre ispravile romanilor nostri in strainatate. Dar de ce sa nu ne laudam si cu izbanzile lor. Sper ca am reusit sa va redau, macar pentru o clipa, sentimentul de mandrie nationala...

8 comentarii:

  1. io sarbatoresc, nu in piata, ci la parov stelar :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu pariez o bere ca te pricepi mai bine decat el la critica, dar nimeni nu te promoveaza.

    Felicitari oricum.
    Eu te sustin moral de acasa cu o bere.

    RăspundețiȘtergere
  3. bravo,faina treaba. oricine putea participa acolo?

    RăspundețiȘtergere
  4. @piratulcinefil: da, orcine

    Au fost si 100000 para in joc, pentru cine nimerea toate premiile. Va fi si la anu, probabil.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa stii ca eu ma bucur foarte mult ca l-ai batut. Am auzit de Ebert de curand si am ajuns la concluzia ca imi displace. Ar fi interesant de vazut care sunt categoriile cu care l-ai intrecut.

    Si ca sa ma laud, si pentru mine a fost profitabila afacerea asta cu Oscarul. Pe langa concursul vostru, am pariat pe bwin pe Alice la costume, ca Speech va lua intre 3 si 5 Oscaruri, si din pacate mi-au tras teapa la regizor, unde eu il pusesem pe Fincher.

    Distractiv jocul asta de predictii, pacat ca nu prea suntem de acord cu predctiile.

    RăspundețiȘtergere
  6. @tutulor:

    Va multumesc pentru felicitari. Dar nu am vrut sa ma ridic singur in slavi cu acest anunt.

    Era mai mult o gluma. Si site-ul ala chiar are filme misto. La 1 si 2 euro vizionarea, chiar te gandesti sa te lasi de viata de pirat :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Mie Ebert mi-a devenit simpatic dupa cronica la Moartea Domnului Lazarescu. Bravo pt voctorie!

    http://rogerebert.suntimes.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20060511/REVIEWS/60508009/1023

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.