luni, 22 februarie 2010

Trailerul zilei: Nowhere Boy

Printre multele genuri gustate de mine se numara si bio-pic-urile despre artisti, in special muzicieni. The Doors, Control, Ray, Walk The Line, I'm Not There, Last Days sunt cateva filme geniale despre trupe sau cantareti care au impresionat cu muzica lor milioane de oameni (Jim Morrison, Ian Curtis, Ray Charles, Johnny Cash, Bob Dylan, Kurt Cobain). Acum e randul lui John Lennon sa ni se dezvaluie pe marele ecran in Nowhere Boy dar nu va asteptati la marele John din perioada de glorie a Beatles-ilor. Filmul debutantului Sam Taylor Wood e, asa cum zice chiar titlul, despre copilaria lui John, despre anii sai de liceu cand pustiul pune mana pe chitara si incepe sa cante "acel rock n roll" numit skiffle folosind chitara drept banjo (instruit de mama sa). Viata de liceu, anturajul, trupa the Quarrymen, intalnirea cu Paul McCartney, influenta celor doua figuri materne, mama si matusa sa (ultima jucata de Kristin Scott Thomas) sunt temele prezente in acest film care a avut deja 4 nominalizari la BAFTA. Cred ca o sa-mi placa, va fi un mod placut de a ma culturaliza asupra inceputurilor unuia dintre Beatlesi.
Trailer:

5 comentarii:

  1. a iesit si despre Ian Dury un bio-pic, Sex and Drugs and Rock and Roll, cu Serkis in rol principal, a si avut nominalizare la Bafta

    RăspundețiȘtergere
  2. I know i know :) de la tine desigur..urmeaza sa-l vad si sa-l discut.

    RăspundețiȘtergere
  3. ahh, si btw control, in acelasi an iesise si un documentar intitulat "joy division", care cred ca a prins mai bine totul; adica eu dupa acel documentar am inceput sa ii ascult.

    vreau sa ma uit la 24 hour part people zilele astea, opinii? merita?

    RăspundețiȘtergere
  4. Kolcs:
    24 hours party people rocks
    si daca tot esti la winterbottom incearca si 9 songs, also known as 9 fucks

    RăspundețiȘtergere
  5. @Kolcs: da, 24 hours party ppl merita cu prisosinta.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.