joi, 9 iulie 2009

Haideti la film


Marele Ecran si-a facut un obicei din a va anunta cand se intampla lucruri misto in Timisoara legate de a saptea arta, astfel ca suntem din nou la post si va transmitem ca va avea loc o premiera publica a unui film documentar, o proiectie in aer liber in doua zile diferite. Organizator este acelasi Centru Cultural Francez care ne-a mai adus evenimente si-n trecut si care, impreuna cu partenerii sai de pe afis ne aduc filmul HOME, "un film impresionant despre frumuseţea planetei noastre, despre oameni şi despre consecinţele activităţilor lor asupra echilibrului ecosistemului planetar".

Spicuim din comunicatul de presa:
Filmul "Home", regizat de Yann Arthus-Bertrand, produs de Luc Besson şi narat de Glenn Close, este un documentar plin de imagini impresionante despre impactul oamenilor asupra biodiversiăţii planetei, demonstrând în detaliu felul în care a fost distrus echilibrul natural şi avertizând, totodată, că următorii 10 ani vor fi esenţiali în încercarea de a salva mediul.
În câteva decenii omul a rupt un echilibru de aproape 4 miliarde de ani de evoluţie a Terrei şi punându-i viitorul în pericol. Preţul plătit este extrem de scump, dar este prea târziu ca să fim pesimişti: nu-i mai rămân umanităţii decît 10 ani pentru a deveni conştientă de exploatarea nemăsurată a bogăţiilor Terrei şi pentru a-şi schimba modul de consum.
O planetă aflată în pericol, frumoasă şi deznădăjduită. Cu filmul “Home”, fotograful şi cineastul francez Yann Arthus-Bertrand lansează o avertizare către pământeni, avertizare care, speră el, va fi primită de cât mai multă lume. Seceta, urbanizarea masivă, lipsa apei, poluarea, cursa pentru petrol şi energiile fosile, a căror combustie este responsabilă de schimbările climatice, fiecare dintre problemele cu care se confruntă planeta este vazută din cer.

Proiectiile vor avea loc in doua zile:
  • Sambata, 11 iulie, de la 21:00, la Gradina de Vara a Filarmonicii Capitol
  • Marti, 14 iulie, de la 21:00, in Piata Unirii
Ne vedem pe-acolo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.