vineri, 27 martie 2009

CafeKultour 2009

Saptamana viitoare se intampla o chestie misto in Timisoara, se deschide Saptamana Cafenelelor, a 5-a editie a acestui eveniment cu caracter cultural organizat in parteneriat de Centrul Cultural German si Centrul Cultural Francez din Timisoara. Event-ul are acelasi concept ca si in anii trecuti: timp de o saptamana se vor organiza manifestari cu caracter cultural in fiecare seara intr-o alta cafenea/bar/librarie din oras. Locatiile care vor gazdui seratele de "culturalizare" a timisoreanului sunt: Libraria Humanitas Joc Secund, Papillon Cafe, Club Porto Arte, Libraria Cartea de Nisip, Club D’Arc, Jazz Club Pod 16, Librariile Carturesti.

Pe noi aici pe Marele Ecran ne intereseaza mai mult evenimentele legate de Film asa ca ne vom axa pe programul video al acestor manifestari. In primele doua zile avem parte de proiectii de scurt-metraje dupa urmatorul program:

Luni, 30 martie

Proiectii de filme documentare de scurt metraj
Scoala de la Lodz (Polonia)
Libraria Humanitas Joc Secund 19h00
cu sprijninul Institutului Polonez din Bucuresti

PRINTESA (2006) - 3,5 min - "O zi neobisnuita din viata unei Printese."
LIBELULE (2006) - 3,14 min - "Tola a luat-o razna din cauza unui baiat. Peripetiile amoroase se petrec in decorul unui orasel de pe malul marii."
KONGOLA (2007) - 37 min - "Waldek isi viziteaza bunicul aflat pe patul de moarte. Nepotul trebuie sa afle rapid secretul bine pazit al unui joc cu cifre. In fundal, un scandal cu berze care transporta ilegal droguri."
PATRU OFERTE MATRIMONIALE (2006) - 23 min - "Patru portrete de oameni singuratici, in cautarea iubirii si fericirii."
AMERICAN DREAM (2007) - 7 min
MELODRAMA (2007 - 19 min - "Filmul este povestea unui baiat de 14 ani, aflat in plina maturizare erotica si psihica. Dar si a surorii mult mai varstnice a acestuia, a iubitului ei si mai batran si a unei fete de varsta eroului principal. Cu totii tanjesc dupa afectiune, toti cauta caldura sufleteasca, tandretea si, mai presus de toate, iubirea."

Marti, 31 martie

Proiectii de scurt metraje
Masterclass Ludwigsburg/Paris: Schwanger! « Gravidã ! »
(2007 – 2008, Germania/Franþa)
Papillon Café 19h00


"ACCORDEZ-MOI"
Permiteti-mi

Cu toate cã Jeanne si Jérôme cântã în aceeasi orchestrã, ei stau foarte îndepãrtati unul de celãlalt. Timida Jeanne stã cu violoncelul ei totdeauna în rândul doi, în timp ce Jérôme cântã prima vioarã. Însã într-o bunã zi, cei doi sunt luati prin surprindere de singura lor pasiune trãitã public, muzica. Dintr-un duet format involuntar iese o interpretare virtuozã si nu numai.


"ET MOI?"
Si eu?

Nathalie are tot, ceea ce îi trebuie pentru a fi fericitã. Totusi, cel mai important lucru se pare cã-i lipseste. Filmul aratã câteva zile din viata lui Nathalie si dorinta ei, care nu o lasã în pace.


"DIE WEGE DES HERRN"
Cãile Domnului

Fiecare încearcã sã scape de evenimentele neplãcute într-un mod cât se poate de invizibil si rapid… probabil cã asa se nasc câteodatã miracolele?
Într-o mãnãstire izolatã în mijlocul naturii comunitatea surorilor face o descoperire cât se poate de neobisnuitã: una dintre ele este gravidã! Stareta lor, sora Genevi, va începe imediat investigaþia si gãseste foarte repede fãptasul – duhovnicul parohiei!


„COMMENT AMOUR VIENT AUX FEMMES“
Cum ajunge dragostea la femei

Paul, un bãrbat de peste 30 de ani, pierdut pe lume si fãrã motivatie lucreazã ca practicant la o firmã de asigurare mai mult sau mai putin frauduloasã. El ar putea sã se plângã de mai multe lucruri, dar o confuzie neplãcutã îl ajutã: Béatrice, o colegã atrãgãtoare e în ultimul timp foarte amabilã cu el. Motivul este cã Béatrice crede în mod gresit cã Paul este gravid. Paul se identificã repede cu rolul tatãlui în devenire, sperând sã se poatã folosi de aceastã putere de seductie neasteptatã.


„AUSGESTOSSEN“
Exclus

Hanna pur si simplu nu se descurcã. Ea e în ierarhia clasei ei pe ultimul loc, primul din clasã fiind Abdul, prietenul lui Anne. Cei doi alcãtuiesc un cuplu frumos.
Însã Hanna nu mai suportã sã fie tot timpul discriminatã de Abdul si de prietenul lui, Faris. Ea îl confruntã pe Adbul cu o graviditate pretinsã. Situaþia de exceptie bazatã pe o minciunã îi apropie pe cei doi, fiecare având posibilitatea de a arunca o privire în lumea celuilalt.


„DAS SCHUHWERK VON SOLDATEN“
Bocancii soldatului

Un frate si sora lui se ascund într-o pivnitã micã. Afarã stau la pândã rãzboiul si moartea. Singura legãturã posibilã cu lumea de dinafarã este o privire precautã aruncatã prin fereastra micã, prin care se vãd însã numai bocancii soldatilor trecãtori. Dido este gravidã. Thomas stie cã graviditatea sorei sale reprezintã un pericol pentru cei doi. El este constient de faptul cã, îndatã ce copilul va zãri lumina zilei, el va tipa cu voce tare si toti trei vor fi descoperiti.


"RAJINDER CURRY"

Povestea unei femei gravide care are dubii dacã tatãl copilului este destul de adult pentru a face fatã acestei responsabilitãti. Prin aspiratia ei îndârjitã la sigurantã se dezvoltã un conflict între cei doi. Conflictul se va rezolva printr-o întâlnire cu o persoanã, care poate sã-i ofere toatã aceastã sigurantã, pe care femeia si-a dorit-o atât de mult.


„HURENSOHN“
Fiu de prostituatã

Comedia debuteazã în cartierul prostituatelor din timpurile noastre si se sfârseste într-un cãmin de bãtrâni în viitor. În seara zilei lui Mos Nicolae un bãrbat cu barbã o viziteazã pe Stella, una dintre prostituate. Dupã actul sexual bãrbosul îi spune lui Stella, cã într-o bunã zi va veni din nou sã-si ia fiul. Într-adevãr Stella devine gravidã. La nastere îi promite copilului, cã îl va apãra întotdeauna si cã nu-l va lãsa pe mâinile bãrbosului. Aceastã promisiune a lui Stella le influenteazã toatã viata lor. Cei doi trãiesc într-o stare paranoicã continuã, care îsi atinge apogeul în fiecare an de ziua lui Mos Nicolae.


„DER STREIT DER WAISENMÄDCHEN VON SANKT JOSEPH ÜBER EIN WUNDER IN IHRER MITTE“
Cearta fetelor orfane din Sankt Joseph pentru un miracol care s-a întâmplat în mijlocul lor

Sfârsitul secolului al XXI.-lea. Sase fete orfane sesizeazã în timp ce pregãtesc mâncarea cã cea „Mutã“ este gravidã. Ele îsi fixeazã privirile uimite la fata mutã, dar lucreazã mai departe. Însã într-un moment o razã de soare cade pe “Muta”, aceasta apãrând într-o luminã divinã. S-a întâmplat oare un miracol? Cele credincioase si cele dubioase se implicã într-o ceartã, care pune în pericol ierarhia grupului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.