joi, 5 februarie 2009

Animatiile din 2009

Hello! Inca un preview asupra filmelor de anul acesta, de data asta axat pe cele de animatie. Desene animate oameni buni, placerile noastre vinovate de oameni mari :). Trebuie sa recunoastem ca pentru o animatie buna ne deplasam uneori si pana la mall ca s-o vedem pe un bigscreen in compania prietenilor si cu mainile afundate in popcorn. V-ati distrat cu Wall-e, Bolt, Kung Fu Panda si Horton anul trecut, sa vedeti ce va aduce anul asta:

1. Monsters vs Aliens. Asta se anunta ca un fel de continuare la Monsters Inc, si daca e macar pe jumate de amuzant suntem castigati. Deci, alienii vin sa cotropeasca planeta, ceva in genul Mars Attacks!, o invazie impotriva careia pamantenii sunt cam neajutorati si atunci intra in scena echipa de monstri :)), care sunt orice mai putin .... infricosatori. Trailerul e edificator. Lansare: 27 martie.


2. Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs. Nu mai e nevoie de nici o prezentare pentru filmul al treilea din seria care a facut istorie. Pe 1 iulie apare.


3. 9. Asta e ceva mai special. E o animatie regizata de Shane Acker, autorul unui scurt metraj cu acelasi nume care a facut o asemenea senzatie incat Tim Burton si Timur Bekmambetov i-au oferit sansa sa-l transforme intr-un lung metraj, cu dansii drept producatori. E o poveste situata intr-o lume post-apocaliptica in care "umanitatea" e in pericol de extinctie iar speranta vine din partea lui 9 (Elijah Wood) o papusa de carpe cu abilitati de lider. Un film fantastic setat intr-o lume paralela ce uimeste vizual, un fel de Tim Burton meets Steven Spielberg. Lansare: 9 septembrie.


4. Up. Un film marca Pixar & Disney in care un batranel pleaca intr-o calatorie cu propria casa suspendata de o multime de baloane. Pe 29 mai vedem si noi unde ajunge.


5. Astroboy. Un film sf animat despre un robotel cu puteri neobisnuite creat de un savant ingenios dupa imaginea fiului sau disparut si care neputand sa-si consoleze tatal pleaca intr-o calatorie initiatica. Bazat pe o serie manga, filmul se anunta a fi o realizare tehnica exceptionala, cu 3D si toate cele. Prin octombrie ar trebui sa se lanseze.

3 comentarii:

  1. Dintre toate cel mai mult il astept pe Ice Age. :) Desi 2-ul m-a cam dezamagit, sper din toata inima ca 3-ul sa fie mai tare ca primul. Si primul e tare de tot. Nici 9 nu pare de lepadat, dar pana atunci mai e mult.
    Apropos de animatie, am vazut aseara Wall-E. Iuuuu, cat de3 draguuuuut e robotelul ala, iti vine sa-l manci. Da' parca tot cu Bolt tin pentru Oscar. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu sper ca Ice Age 3 sa fie mai bun ca 2. Apropo de waaaaaa-liiiii si iiiivaaaa :)) sunt maxim de caraghiosi, pe ea as putea-o asocia cu o persoana f cunoscuta de-a ta :p.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dintre toate astea cred ca cel mai mult astept Monsters vs Aliens (sper ca fazele funny nu-s numai alea din trailer). La Ice Age 3 nu-mi fac sperante, am fost foarte dezamagita de 2. 9 pare interesant, nu ma pot pronunta (din trailer imi da senzatie ca nu-i ce vrea sa para, n-am vazut scurtmetrajul), dar sunt fana Tim Burton si soundtrack-ul pare misto. Up... din trailer e prea sec, dar e Pixar (The Incredibles), o sa-l vad probabil trasa de maneca. Iar Astroboy... hehe, s-a facut si un anime dupa el (cu 193 de episoade) si un film prin anii '60, si asa cum cartea e mai buna ca filmul, si manga e mai buna ca anime-ul (de obicei). Filmul poate sa fie o dezamagire mare pentru cei ce stiu de unde s-a plecat (nu e neaparat cazul meu)... dar sunt curioasa, nu vezi in fiecare zi un film facut de americani adaptat dupa un manga.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.