miercuri, 25 mai 2016

Africa Mea


Astăzi, colaboratorul și prietenul nostru Cristian Ilea,  un mare iubitor al naturii și care, printre altele, a regizat clipul nostru de 2 % (aproposito, azi e ultima zi când puteți depune formularele, pe jumate deja completate), vă invită să găsiți 'spiritul african din Banat'. Casa Artelor, ora 19.



”În data de 25 mai este Ziua Africii! Cu acest prilej se celebrează lupta popoarelor africane pentru independență, libertate și emancipare și este, totodată, un simbol al unității africane. În ultimi zece ani am avut ocazia să-mi desfășor activitatea în 7 țări africane: Maroc, Mauritania, Senegal, Africa de Sud, Uganda, Kenya și Egipt. Toată această experiență vizuală va fi comprimată într-un singur eveniment: “Africa mea”.

Expoziție foto: 

Fotografiile vor prezenta viața sălbatică africană de la Capul Bunei Sperante, până la Marea Roșie trecând prin Kruger National Park, Masai Mara, Nakuru National Park și Amboseli National Park.

Proiecție de film documentar: 

“Uganda, 15. Cea mai tânără ţară, cel mai sărac continent” este primul documentar filmat de o echipă de televiziune din România ( Cristian Ilea, Marian Voicu) în Uganda. Se vorbeşte în acest documentar despre eforturile uneia din cele mai sărace ţări ale lumii de a-i aduce pe copii în şcoli. O ţară ai cărei copii trebuie să înfrunte sărăcia, malaria, SIDA şi războiul pentru a merge la şcoală.

Uganda este o ţară cunoscută mai mult din cauza masacrelor comise de Idi Amin, în care jumătate din populaţie trăieşte cu mai puţin de 1 dolar pe zi. O ţară lipsită de apă şi electricitate. “Uganda este, totuşi, cea mai tânără ţară din lume, cu o medie de vârstă de numai 15 ani ( în cazul României este de 38 de ani). În fiecare an, 1,4 milioane de copii trebuie să meargă la şcoală. Jumătate din elevi abandonează însă studiile până în clasa a 7-a, din cauza sărăciei”. Marian Voicu

Concert:

Mircea Ardelean JR și Cezar Vasiescu vor căuta, cu ajutorul instrumentelor muzicale africane, spiritul african din Banat.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.