joi, 15 octombrie 2015

Începe Timishort


Cu capul înainte

Gegen Die Wand

Filmul, ca filmul, l-a propulsat pe Fatih Akin în rândul cineaștilor de urmărit. Însă muzica...Ha! Am ascultat coloana sonoră de vreo 20 de ori, până să aflu că a fost ciubucul lui Alexander Hacke (din legendara trupă Einstuerzende Neubauten).



În filmul imediat următor (Crossing the Bridge), colaborarea nu doar că a continuat, dar Akin îi dă rolul principal lui Hacke în documentarul cu care trece podul în Turcia și alături de care descoperim visteria muzicală inepuizabilă a turcilor.

M-am bucurat la vestea că Timishort începe nu doar cu un alt film cu și despre Hacke (OFF Ways care documentează primul concert Einstuerzende...în Berlinul de Est,  Uli Schueppel reușind să surprindă  întâlnirea din istoria 'mare' și istoria muzicii) ci și cu un performance al acestuia, împreună cu partenera de viață și de călătorii, Danielle de Picciotto (fondatoare Love Parade, un interviu recent aici). Sunt doi artiști și nomazi autentici (din 2010 călătoresc prin lume și au renunțat la majoritatea posesiunilor materiale).


OFF Ways, astăzi, ora 19.00, cinema Timiș (în prezența regizorului Uli M. Schueppel).

Performance PERSEVERANTIA (Alexander & Danielle), ora 22, AMBASADA.

E timpul să intrăm în week-end-ul Timishort

Cu capul înainte


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.