sâmbătă, 7 iunie 2014

Marele Ecran prezintă filmul SHISHA PANGMA

O FILMARE LA 8000 DE METRI


În ziua unei mari performanțe sportive românești vă mai reamintim una recentă, care a trecut fără surle și trâmbițe, dar nu e mai puțin importantă.

Alpinistul timișorean Horia Colibășanu a escaladat al șaptelea "optmiar" din carieră fără oxigen și fără șerpași: vf. Shisha Pangma (8027 m.), singurul aflat în întregime în Tibet. La conferința de presă din 4 iunie, la întoarcerea sa acasă, Horia a declarat că a fost una din cele mai frumoase ascensiuni din cariera lui în Himalaya (care începuse surprinzător prin cucerirea temutului K2, acum 10 ani).

A fost singura ascensiune reușită a vârfului Shisha Pangma în acest sezon. Și este singurul rezultat al alpinismului românesc la mare altitudine în 2014. Iar acum avem SHISHA PANGMA - FILMUL, o filmare la peste 8000 metri altitudine. Marele Ecran prezintă ultimii pași ai lui Horia în drumul spre vârf.

În momentul în care Horia își ridică mâinile de bucurie, coechipierul său, slovacul Peter Hamor, îi face semn să nu alunece pe partea cealaltă a muntelui. Era acolo o cornișă periculoasă, plus că spațiul pe vârf e foarte mic. Panorama care se deschide spre platoul tibetan nu mai are nevoie de cuvinte explicative.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.