luni, 16 septembrie 2013

zzzzzzzzzzzzzzzzz


zzzzzzzzz

zzzzzzz

Zzzzilele astea dormităm. Ne refacem după trei zile şi trei nopţi pline de Plai. Dar să ştiţi că visăm frumos. Cu toate figurile luminoase care au păşit pragul Casei Filmelor de la Plai.

Începînd cu Ţiţi, pisica pe care am alintat-o după numele pisicii din Domestic. A venit chiar de la acest prim film (am fost suspectaţi că am adus-o noi), s-a uitat la film din braţele spectatorilor, apoi a rămas cu noi pînă la capăt.

Ciprian Roşca, un cititor veteran al blogului nostru, ne-a reamintit ce înseamnă de fapt voluntariatul: să sari în ajutor din proprie iniţiativă. În modul cel mai spontan, Ciprian ne-a ajutat cu împărţitul căştilor ca să nu avem coadă la intrare. Şi a făcut-o timp de trei zile.                                                            N-am vorbit despre asta, dar ştie şi el că de acum e parte din echipă.

Pentru al doilea an consecutiv voluntara noastră "oficială", actriţa în devenire Cristina Dumitru, a răbdat de frig, somn şi foame, a renunţat uneori şi la concerte, pentru Casa Filmelor.

Lucrurile n-ar fi mers aşa bine fără ajutorul voluntarilor Plai: "omul de legătură" Mihai Zănescu, Dani "Mielu" (ne-a întins pînza ecranului, ca să n-aibă nici un pliu), Laura Murari (ea ne-a desenat şi afisele), băieţii care au cărat dus-întors (şi uneori prin ploaie) boxe, paleţi, saci şi, nu în ultimul rînd, Sînziana (s-a asigurat să avem tot ce ne trebuie, la timp). Mă bucur să văd că Festivalul Plai, deşi a urcat la alt nivel, şi-a păstrat spiritul şi energiile care l-au adus aici.

Mulţumim bloggerilor (timişoreni şi din alte oraşe) care ne-au fost din nou alături. Şi mai ales sutelor de spectatori (am primit foarte multă energie de la voi).

Mulţumim autorilor filmelor din programul nostru că ne-au dat acordul să le proiectăm creatiile (în special lui Adrian Sitaru, Tudor Jurgiu, Andrei Creţulescu şi Vlad Dragomirescu). Mulţumim încă o dată partenerilor noştri. Trei membri din Focşani ai Fundaţiei Cartea Călătoare au făcut 1200 km (dus-intors) cu maşina pentru a proiecta primul film european accesibilizat pentru nevăzători la Timişoara.

Aprox. aceeaşi distanţă (dar cu trenul) a parcurs-o şi Ionuţ Mareş, "omul nostru din Bucureşti". E prima oară cînd echipa Marele Ecran s-a reunit în efectiv complet. Marea bucurie, la capătul unei noi ediţii cu casa plină, este că micul nostru colectiv (Pelicula Culturală, Atelier 1, Camera 4 şi Makunouchi Bento) continuă să crească.

Casa Filmelor 2013, în imagini:


                       
                       
  "Peliculele Culturale"




                                                             Trailerul Usturoi 

                                                                             filmul accesibilizat pentru nevăzători


 Discuţie cu actriţele "amatoare": Maria Dragomirescu şi Tunde Baczo



                                                                                                      
Ionuţ Mareş



Atelierul lui Cristi Ilea (Camera 4)

gardianul Casei Filmelor


3 comentarii:

  1. Merci, oricand cu mare drag :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. si noi tot multumim de anul trecut de la Ahmed. si nu ne mai oprim :) buna colaborare/experiment si anul acesta ! si nivelul se ridica de la an la an. dar - ca sa fiu cinstit si siropos: nimic nu se compara cu prietenia. :) Ave Bigus Ecranius !

    _makunouchi bento boys

    RăspundețiȘtergere
  3. Mulțumim mult pentru tot! Program, dăruire, implicare, bătaia de cap, nopțile nedormite, statul în frig și ploaie și mai ales pentru tot plusul pe care îl aduce Casa Filmelor festivalului!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.