duminică, 19 februarie 2012

Charlie Chaplin: un "dictator" pentru libertate

Un mash-up excelent intre discursul lui Chaplin din The Great Dictator si muzica rapperului german Sido. Sa ne gandim un moment ce-ar insemna daca un detinator al drepturilor de proprietate intelectuala ar veni si-ar spune: vrei sa faci asta? plateste un milion de dolari. Am fi cu o creatie artistica mai saraci. Acest gen de montaj e deopotriva un tribut pentru filmul lui Chaplin cat si un mijloc gratuit de promovare pentru muzica lui Sido de care, sincer, eu n-am auzit.



via Ginger Group

Un comentariu:

  1. Absolut "intamplator", Daria se uita de vreo doua saptamani la Dictatorul (in alternanta cu Goana dupa Aur).

    Poate ca nu intelege ea prea multe, dar cand vorbeste Dictatorul in germana aia inventata (varianta care il parodiaza pe Hitler) zice ca nu-i place si dam fast forward. "Nu-mi placa Dictatoiu ala care vorbeste RAU".

    Cumva, ea intelege la cei doi ani si jumatate, fara niciun context istorico-cultural, ca omul acela este...rau. This is the power of Chaplin.

    In timp ce ma uitam si eu cu ea, mi-am zis, pentru a nu stiu cata oara, ca discursul final este unul din cele mai frumoase/puternice din cinematografie. Si cat de actual...

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.