vineri, 14 octombrie 2011

Execut graffiti cu punctuatie


DISCLAIMER: Acum vorbesc pentru cititorii nostri devotati (adica pentru cei fara de care n-am fi). Pentru oamenii care au anumite asteptari de la noi (sau carora le-am creat anumite asteptari).

Ati remarcat probabil ca in ultima vreme o jumatate din echipa (respectiv subsemnatul) a furnizat numai cinestiri, pe cand cealalta a pus -ca sa-l parafrazez pe Tony Soprano- "carne pe masa" (respectiv continutul nostru de toate zilele aka recenzii). Asta e, uneori (de cele mai multe ori) viata bate filmul cu facturi, dead-line-uri, to-do-lists, ASAP-uri si alte sarcini inevitabile. Nu toti traim din blog asa cum fac o parte din invitatii Social Media Summit . Dupa prezentarea unui chinez, m-am privit in "oglinda 2.0" si mi-am amintit ce caut eu in blogosfera: sa scriu ce vad. Si pentru ca nu vreau sa-mi fac cont de tweeter (atat imi trebuie, inca un cui in talpa pe care sa mi-l bat zilnic cu telefonul, eu care nu sunt tocmai un Button al butoanelor) cred ca o sa inagurez un nou concept de recenzie: cronica ciripita direct pe blog in plusminus 160 de caractere.

Vreau sa va asigur ca nu am incetat sa vad filme. Dar nu mai apuc sa scriu despre ele. Ma rog, nu mai apuc sa scriu pe curat. Ar trebui sa vedeti cum arata insemnarile mele dupa Tree of Life, Friend with Benefits, Crazy, Stupid, Love. In ultima instanta, cred ca o sa-mi scanez carnetelul. Pana atunci, cateva lucruri pe care vroiam sa vi le comunic pe scurt:

Drive (N.W. Refn, 2011) Va rog, grabiti-va sa-l mai prindeti la cinema! Eu l-am vazut si pe ecranul de acasa si nu se compara. E ca si cum te-ai plimba prin Central Park intr-un tanc. Nu simti culorile, personajele si oh! muzica. Mai ales Muzica. Poate ca Drive nu e filmul anului, dar sigur e cea mai intensa experienta cinematografica pe care am trait-o in 2011. Am fost smuls din scaunul de cinema si pus in scaunul "Soferului". Richie l-a numit neo-noir. Imi imaginez ca dupa vizionare, Ritchie (Guy) si-ar lua notite despre cum trebuie facut un heist ratat. Iar Tarantino cred ca a inteles ca "there's a new kid in town". Prevad multe nominalizari pentru intreaga distributie (incepand cu Bryan Cranston si terminand cu Albert Brooks). Despre Gosling zic doar atat: e noul George Clooney si noul Steve McQueen intr-unul singur. Daca s-ar vinde geci din alea cu scorpion pe spate eu stiu ca mi-as comanda una.

rating: orgasmultiplu meu absolut vinovat; colectabil, daca ma intrebati rational



Contagion. Ce film incepe cu Ziua 2? Unul de Soderbergh fireste. A obisnuit sa adune multe vedete pe metrul patrat de pelicula (seria Ocean's...). Pe care tura asta le cam omoara. Pregatiti-va sa vedeti multime de beautiful corpses (ALERTA SPOILER: Matt Damon se pare ca a mostenit imunitatea din seria Bourne). Ce au in comun Drive si Contagion? Acelasi versatil Bryan Cranston, fabulos in seria Breaking Bad (ajunsa acum la sezonul 4 in State). Ultimul Soderbergh e o relatare cvasi-documentaristica, rece, clinica si cinica, despre raspandirea unei pandemii, concomitent cu incercarea de a afla cum a izbucnit boala si cine e pacientul 0. Adica un fel de Hangover de dimensiuni planetare minus partea in care se rade. Fiecare epidemie are un indice de transmitere notat cu R. Daca avem R x 2, atunci statistica spune ca purtatorul va imbolnavi alte doua persoane. La sfarsitul filmului, vei realiza ca pandemia cu cel mai mare numar R este...Panica. De raspandirea careia se ocupa si bloggerii (de exemplu blogarul jucat de Jude Law).

Key-words: "A blog is not writing. Is graffiti with punctuation"

rating: brainwash spre colectabil


Asadar, permiteti-mi sa fac si eu niste mazgalituri din astea pe blog. Graffitiul de azi:

O pereche grozava ajunge in oras: Loverboy si Pina (la Studio). "Dansati! Dansati! Altfel suntem pierduti!"
.

7 comentarii:

  1. Abordarea "cvasi-documentaristica, rece, clinica" din Contagion pare sa nu fie pe placul tuturor. Mie mi-a placut enorm. Pentru mine e colectabil.

    Off Topic. Am vazut un film irlandez de un umor negru nebun, pe care ar trebui sa-l vada toata lumea. Se numeste The Guard. Ma gandeam sa-l recomand cuiva. Sigur o sa-ti placa. E pacat sa treaca neobservat.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Vlad: Si mie mi-a placut. Doar ca as fi vrut ceva mai mult. Un joc secund. O revelatie. Un adevar despre cum se transforma natura umana in conditiile molimei. Nu doar sa aflu ca se fac bani din panica. Apropo, nici panica nu a fost exploata destul. Am vazut doar franturi, cioburi din portretele pe care le asteptam. Poate am avut eu mari asteptari.

    ps. Am auzit de Paznic. E cu Gleeson parca. Merci ca mi-ai reamintit.

    RăspundețiȘtergere
  3. Probabil ca ai dreptate. Pentru mine a fost suficient cat am primit. Mai ales ca eu nu aveam nici un fel asteptare de la filmul asta. Nici n-as fi mers la el daca as fi reusit sa-mi conving prietenii sa mergem la Drive :D

    Da, e cu Gleeson si ii vine manusa

    RăspundețiȘtergere
  4. referitor la Melancholia, daca va rula la Cinema City in Arad, am primit acelasi raspuns ca si cel referitor la Pina:

    Buna ziua, asa cum v-am mai explicat si data trecuta, daca un film nu are premiera in acel oras in acelasi timp cu cea nationala, el nu va rula in acel oras.

    Va multumesc.
    Alexandra Vasilescu

    Marketing Assistant Cinema City

    O fi ceva in neregul;a cu IQ-ul nostru al vesticilor???

    RăspundețiȘtergere
  5. @Delia: sunt niste decizii irationale din punctul meu de vedere pentru ca oamenii renunta la niste filme care au parte de o promovare imensa si care le-ar aduce mai mult profit decat o comedie anosta pe care o uiti in 2 ore de la vizionare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am vazut Pina si mi-a placut. O abordare interesanta a lumii artistice.

    RăspundețiȘtergere
  7. In sfarsit note pe marginea lui Drive asa cum l-am simtit si eu :)

    Pt mine e insa cel mai bun film al anului.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.