miercuri, 31 august 2011

Noaptea alba a filmului romanesc

Vineri, 16 septembrie, se va desfasura a doua editie a Noptii albe a Filmelor Romanesti, eveniment organizat simultan in 4 orase din tara in scopul atat a promovarii filmului romanesc cat si ca o reafirmare a succesului "noului cinema".

Inspirat de succesul pe care l-au avut proiecte similare precum, “Noaptea Albă a Bucureştiului”, “Noaptea Albă a Muzeelor  sau “Noaptea Albă a Galeriilor”, evenimentul îşi propune să ofere publicului larg ocazia de a petrece o noapte în compania unor filme româneşti de toate genurile, realizate de cineaşti din toate generaţiile, acoperind astfel o paletă cât mai largă de gusturi.
 În Bucureşti, Noaptea Albă va fi organizată în 9 locaţii, unele dintre acestea fiind cunoscute publicului din ediţia precedentă (Cinema Patria, Studio, Eforie, Noul Cinematograf al Regizorului Român).

În Cluj-Napoca, cinefilii sunt aşteptaţi la Cinema Florin Piersic şi Cinema Victoria, spectatorii din Timişoara se pot bucura de proiecţii la Cinema Studio iar la Iaşi, Cinema Republica devine locul în care va avea loc maratonul filmelor româneşti.

Intrarea la filme va fi liberă, în limita locurilor disponibile.
Printre filmele din program se numara titluri ca Aurora (Cristi Puiu), Ursul (Dan Chisu), Morgen (Marian Crisan), Eu cand vreau sa fluier, fluier (Florin Serban), Felicia, inainte de toate (Răzvan Rădulescu, Melissa de Raaf) sau California Dreamin' (Cristian Nemescu) si Concertul (Radu Mihaileanu). Ramane de anuntat programul complet al proiectiilor. In orice caz, va fi o noapte alba.

4 comentarii:

  1. era frumos daca reuseau sa aduca si o premiera.Parca la Piatra Neamt zilele astea la un festival va fi proiectat Din dragoste cu cele mai bune intentii.

    RăspundețiȘtergere
  2. @A Passanger: daca se pastreaza programul de anul trecut, intre orele 20 si 02.

    Oricum, stai cu ochii pe pagina de facebook a evenimentului si pe site-urile organizatorilor pentru programul exact si complet.

    RăspundețiȘtergere
  3. @A Passenger : Flmele incep de la ora 20, dar depinde la o zi la alta.
    Programul evenimentului si filmele care vor rula il poti gasi aici:

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.