luni, 29 august 2011

Arbitri si pumni goi

Doua doc-uri care ne ofera acces in locuri unde in mod normal muritorii de rand au restrictie. Amandoua se afla pe lista mea de "teme pentru acasa":

1. Imaginea fotbalistilor care isi fac semnul crucii inainte sa paseasca in arena va este probabil familiara. Dar sa vezi un arbitru facand acelasi gest poate fi deconcertant. Asta daca nu stii ce presiune formidabila apasa pe umerii "omului de la mijloc". Vei sti dupa The Referees (Arbitrii). Un documentar care patrunde in vestiarul "cavalerilor fluierului" in timpul uneia din cele mai intense confruntari: Euro 2008. (Bonus: auzim si sonorul microfoanelor prin care comunica arbitrii intre ei). O decizie gresita poate egala cu amenintari cu moartea (si nu de la suporteri de rand, ci chiar de la sefi de stat). There will be blood. (Regia: Yves Hinant, Belgia).




2. Forget about Guy Ritchie! spune unul din titlurile care promoveaza Knuckle. Desigur, aluzia se refera la Snatch, celebrul film din 2000 care avea ca decor scena luptelor ilegale cu pumnii goi (bare-knuckle). Filmat timp de 12 (!!!) ani, documentarul lui Ian Palmer dezvaluie o lume -repet- secreta, ilegala si medievala. Medievala atat prin brutalitate, cat si prin rivalitatile dintre familiile implicate in acest "sport", in numele onoarei. Violentele viscerale, greu de indurat, amintesc ca "civilizatia e doar o crusta", in caz ca mai trebuia amintit dupa ultima razmerita din Britania.






4 comentarii:

  1. Cum fac si eu rost de filmu asta? Nu-l gasesc pe torrente.

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Nu stiu la care te referi, ca sunt doua. Dar mai cauta, ca sunt :)

    RăspundețiȘtergere
  3. la primul ma refeream. poti sa imi trimiti cumva un link?

    RăspundețiȘtergere
  4. incearca http://btjunkie.org/torrent/Zabic-sedziego-Les-Arbitres-Kill-the-Referee-2009-PDTV-Divx-ALIEN-ENG/385331b95cd7d70ea1e85540d8137e8142695b74fecf

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.