sâmbătă, 3 octombrie 2009

The Final Destination 3D (2009)

rating: Oroare

Cand am vazut acum cativa ani Final Destination 3 mi-a parut obscen de ridicol si mi-am promis sa nu mai dau atentie urmatoarelor "Destinatii Finale". Nu neg, prima destinatie finala a fost interesanta, dar m-am saturat de ciorbe reincalzite. Si-au pierdut gustul. Aseara mi-am calcat pe inima si, "incurajat" de cateva opinii (neavizate ce-i drept) a unor oameni care s-au distrat copios la film, am hotarat sa omit nelegiuirea de a merge la Final Destination 4. Doar era 3D, ce naiba! Si n-am comis-o singur ci am mai atras cateva suflete nevinovate carora le-am intinat retinele cu sange si organe CGI. Pentru ca asta e de fapt tot filmul, un "festin" vizual atroce al celor mai ridicole, suspecte, neverosimile dar senzationale modalitati de a muri. Cu toate astea nu poti sa nu te intrebi de ce vine lumea la astfel de filme. Nu pentru poveste, asta-i clar. Probabil pentru senzatii. Ne place sa ne incrancenam in scaune, sa ne incordam dezgustati, sa tresarim speriati si sa le rupem fashul celor de langa noi sau sa ne scape popcornul din maini, pentru ca, cei mai multi ducem o viata complet lipsita de fiori viscerali si singura solutie e sa-i culegem in siguranta dintr-o sala de cinema. Doar n-o sa plecam in munti sa dormim o noapte singuri in padure. Asa ceva ne-ar lecui pentru totdeauna de filmele Halloween sau Friday 13.





Ca sa ma intorc la subiect, si anume The Final Destination, trebuie remarcat ca desi filmul e binisor realizat, nu se ridica la nivelul lui My Bloody Valentine 3D iar efectele de adancime devin obositoare la un moment dat. Scenariul filmului n-are nici un sens, e aceeasi idee de 3 filme incoace, un tip are o premonitie ca va muri intr-un mod groaznic si ii avertizeaza pe cei din jurul sau scapand astfel pentru o vreme. Moartea insa e neinduplecata si le ia urma a.i. chiar daca au rupt sirul tot le va veni randul intr-un mod la fel sau chiar mai groanic. Si daca e posibil, ironic, intrucat Doamna cu Coasa are un apetit pervers pentru ironie. Nimic surprinzator, nici macar o incercare de abatere de la linia stabilita, nici o legatura cu filmele dinainte. Complet anost. Actorii sunt asa cum era de asteptat, anonimi tineri si epilati, plus tipul afro-american si evident, nelipsitul redneck pe care il uraste toata lumea. Fun fact: scena de final se petrece intr-un Multiplex aflat in curs de extindere (ca si Mall-ul nostru) in care se vizioneaza un film 3D, urmand apoi sa piara toti in flacari. Chiar aveam pofta sa ma ridic sa strig "Fugiti, o sa murim cu totii, am avut o premonitie!" Ar fi fost cumva eliberator! Deci bad choice this one. Honestly. Mai bine cautati Tacearea Mieilor la videoteca.
Trailer.

3 comentarii:

  1. Mda, mie nu mi-a placut niciodata Final Destination. Nici macar cand era "trendy". Sincer sunt satul de horrorurile astea americane care mizeaza in primul rand pe "sange si mate" si doar foarte putin pe atmosfera.

    Daca vrei sa vezi un horror marfa cauta "A Tale Of Two Sisters". Sigur nu o sa regreti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am vazut originalul coreean si nu l-am regretat. Remake-ul nu ma pasioneaza, dar cine stie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesant blogul,adauga-l si tu in anunturile Webroll care este afisat in 5 bloguri pana acuma,si totalizeaza 400 unici pe zi.Bafta!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.