miercuri, 3 mai 2017

Sustine Ceau! Sus Cine!



Am aflat cu bucurie ca Alain Delon, unul din eroii copilariei mele vine la TIFF.


Chiar astazi a venit vestea, cand lansam apelul nostru de strangere de fonduri. Care are tocmai acest obiectiv: de a aduce mai multi invitati de prestigiu la Ceau, Cinema!


Atunci cand am pornit festivalul, unul dintre ganduri a fost tocmai de a inlesni intalnirea intre oameni din lumea filmului cu spectatorii. Ne-am bucurat sa aducem actori si regizori importanti si interesanti.


Pe de alta parte, din cauza bugetului "de buzunar" nu am putut invita nici pe departe cati cineasti am fi dorit sa invitam. Mai mult, am suferit cand a trebuit sa refuzam autori care voiau sa vina la Timisoara cu filmul lor, selectat in competitie. Neavand buget sa invitam toate echipele filmelor, ar fi fost incorect sa invitam numai pe unii.


Evenimentele din ultima perioada ne-au confirmat inca o data ca, in afara partenerilor traditionali, ne putem baza doar pe public. Cu ajutorul vostru vrem să strângem 2000 de euro, pe care îi vom folosi pentru a aduce cu 4 invitați mai mult la ediția a patra.


E un pariu. Asa cum a fost acest festival inca de la inceput.


O mână de oameni, două asociații și peste 20 de voluntari au crescut un festival independent. Poate ca e încă mic, de buzunar, dar ăsta e farmecul lui: spectatori, invitați, voluntari visează, timp de patru zile, un vis colectiv de vară.


Succesul campaniei ar îmbogăți experiența spectatorilor. Să te întâlnești față în față cu eroii coborâți de pe ecran, face deliciul unui festival de film. In plus, v-am pregătit recompense faine. Si, cum zice Richie, "sustinut de comunitate" ar fi o eticheta de mandrie pentru noi.


Festivalul Ceau, Cinema! se poate sprijini prin platforma de crowdfunding Crestem Idei. Acolo puteţi introduce suma cu care doriţi să susţineţi proiectul, urmând să fiţi redirecţionat către pagina de procesare a plăţii. Recompensele vor ajunge la cei care ne susţin într-un interval de 25-40 de zile de la încheierea campaniei. Mai multe informaţii aici si aici.


"Acest festival ar trebui să devină un brand al orașului”. Este declarația juriului Ceau, Cinema! 2016, format din actorii Alina Ilea și Alexandru Papadopol și regizorul Răzvan Georgescu. Pentru a deveni un brand, festivalul are nevoie să crească. Și să fie tot mai bun. Cine stie, poate anul asta puteti sa va intalniti si voi eroul.

 
Crowdfunding Ceau Cinema 2017 from Richard Marius Ilie on Vimeo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.