joi, 15 decembrie 2016

Paquet (din) Congo. Sau Mabento's Christmas


Cum era aia cu "decat sa votam cu Bombo, mai bine plecam in Congo"?

Ramaneti la locurile voastre, tovarasi, ca vine Congo la noi. Mai bine zis Paquet Congo, noul EP Makunouchi Bento. De fapt e Mabento & friends, pentru ca include si doua colaborari: cu Silent Strike si Selfmademusic.

Albumul are si o incantatie voodoo (in dialectul louisiana creole & dialectul Waka_X), ca sa alunge spiritele rele. Si sa iasa bine carnatii din carne de aligator si rom. Pentru diversitate, ca de obicei :)

Si tot dupa datina straBento, piesele sunt cinematice/de poveste, dar cu beats si energie. Coperta e desenata de Santiago Franzani, cel care le-a facut timisorenilor un videoclip in 2015.

dictionar:
Paquet congo (Haitian CreolePaket kongo) are Haitian spiritual objects made by vodou priests and priestesses (houngans and mambos) during ceremonies. A paquet is a collection of magical ingredients - herbs, earth, vegetable matter - wrapped in fabric and decorated with feathers, ribbons and sequins.


Asadar, cui ii trebuie o amuleta protectoare in casa, care sa-i aduca sanatacie, prosperitate si 'cele cuvenite', isi ia un Paquet Congo (de pe pagina de bandcamp a formatiei). Sau il face cadou! 

E pe modelul "platesti cat te lasa inima" si spiritul (voodoo al) Craciunului. Sau scrii "pay 0" si il descarci free, cadou de la Makunouchi. Desi Marele Ecran va recomanda calduros prima varianta, daca vreti sa sustineti doi muzicieni care si-au inceput odiseea din 2001 (ati prins poanta? :).

Enfin, daca vreti sa auziti cum suna voodoo people live, se intampla din nou Science Night, dupa formula pe care am conceput-o impreuna la Plai 2013.  "Gradina de Iarna" de la D'arc (adica in curte), 21 decembrie, pe-nserat. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.