joi, 14 iulie 2016

Începe Ceau, Cinema! Ce vedem în prima zi

Cu emoție și bucurie, astăzi dăm startul unui nou episod Ceau, Cinema! la Timișoara.

Și pentru că suntem la a treia ediție, avem trei deschideri de festival.

La ora 16.00, la AMBASADA, proiectăm primul film din „Trilogia Culorilor” a lui Kieslowski: capodopera „Albastru”, în care Juliette Binoche face unul din marile sale roluri. De neratat.

Proiecția este precedată de un scurt vernisaj al unei expoziții foto despre viața și opera marelui cineast polonez, la care vor vorbi profesorul Nicolae Ţăranu şi Mirela Lazăr, coordonator de proiecte în cadrul Institutului Polonez din București. Institutul a pregătit expoziția și ne-a ajutat cu retrospectiva Kieslowski. Fotografiile vor putea fi admirate la AMBASADA pe tot parcursul festivalului.

INTRAREA LA VERNISAJ ȘI LA PROIECȚIE ESTE LIBERĂ. Și ne-am asigurat că atmosfera din sală va fi răcoroasă și primitoare.

Iar dacă v-ați întrebat cumva dacă veți avea timp să ajungeți apoi și la primul film din Competiție în caz că participați la proiecția de la AMBASADA, răspunsul este un categoric DA.

Și asta pentru că filmul care, în sala cochetă a TEATRULUI MAGHIAR, va da startul Competiției Ceau, Cinema! din acest an va începe la ora 18.15. Este vorba de ucraineanul CÂNTAREA CÂNTĂRILOR, al cineastei Eva Neymann.

Al doilea film din Competiție, austriacul CEI CARE CAD AU ARIPI, de Peter Brunner, va începe la ora 20:00, tot la TEATRUL MAGHIAR.

Spre deosebire de anul trecut, acum nu am mai programat reluări cu filmele din Competiție în cursul după-amiezelor. Din două motive: 1. acum beneficiem de mult mai încăpătoarea și mai bine echipata sală a TEATRULUI MAGHIAR, sperăm noi suficient de mare; 2. vrem să facem din fiecare proiecție un eveniment special, unic.

Iar după proiecția acestui al doilea film din cursa pentru trofeul Ceau, Cinema!, aveți timp suficient să vă mutați la GRĂDINA DE VARĂ CAPITOL, unde, de la ora 22.00, deschidem oficial festivalul.

Filmul ales pentru deschidere este o nouă comedie românească de succes, DOUĂ LOZURI, de Paul Negoescu. La proiecție vor participa Paul Negoescu, actorul Alexandru Papadopol și directorul de imagine Ana Drăghici.

Hai la Ceau!


 Joi, 14 iulie:

AMBASADA; Intrare liberă
16.00  Vernisaj expoziție foto omagială Kieslowski
și proiecție Trilogia Trois Couleurs: Albastru (Franța, 1993, 98’)
r. Krzysztof Kieslowski

Teatrul Maghiar 
COMPETIȚIE CEAU, CINEMA!
18.15 Cântarea Cântărilor (Ucraina, 2015, 76’)                                
20.00 Cei care cad au aripi (Austria, 2015, 92’)

Grădina de Vară Capitol
DESCHIDERE OFICIALĂ CEAU, CINEMA!
22: 00  Două lozuri (România, 2016, 86’)
            r. Paul Negoescu
            Invitați speciali: Paul Negoescu, Ana Drăghici și Alexandru Papadopol

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.