duminică, 14 septembrie 2014

Best of Filmul de Piatra la Plai Festival

Speram ca ploaia torentiala si codul galben nu v-au speriat in asa masura incat sa ocoliti astazi Muzeul Satului Banatean. Casa Filmelor @ Plai se impotriveste cu succes intemperiilor si ofera inca o zi de filme lungi sau scurte plus ateliere celor care o viziteaza azi.

Vom incepe de la 12:15 cu un calup de animatii suedeze, pentru cei mici dar nu numai, dupa care vom continua de la ora 13:00 cu un atelier sustinut de fotograful si alpinistul Cristian Tzecu si imediat dupa ora 15:00 cu un nou episod de joaca actorului (invitat Boris Gaza dela Atelier 1) in care vom "consuma energie, distra si apleca asupra studiului Artei actorului." (UPDATE: Din motive medicale, Boris nu poate sustine astazi atelierul. Pentru cei care erau curiosi, vom reprograma intalnirea intr-un loc central).

De la ora 16:00 avem festival in vizita: Filmul de Piatra, festivalul de scurt-metraje de la Piatra-Neamt aflat la a 7-a editie, vine in Casa Filmelor cu o sectiune de best of proaspat premiata weekendul trecut.

Premiile Filmul de Piatra:

Cel mai bun film de animatie: Pui de somn, Paul Muresan
Cel mai bun videoclip: Marele Zgomot, Vlad Fenesan
Cel mai bun documentar: Vibratia, Germain Kanda
Cel mai bun film experimental: Camerakiri, Ligia Prodan, Elena Borcea, Victor Cioaba
Cel mai bun film de fictiune: Tatal Nostru, Sergiu Lupse.

Premii speciale ale juriului:

Olga Torok pentru rolul din 10 modalitati prin care poti face fata unei despartiri;
Dragos Huluba pentru rolul din Gloria;
Anca Oproiu si Andreea Ignat pentru scenariul filmului Strada Drapelului nr. 0;
Petru I. Pap pentru imaginea documentarului Tapinarii - Tribul Muntilor;
Andrei Nicolae Teodorescu pentru regia filmului Neintegratii.


Abia asteptam sa vedem cu ce ne va rasfata Andrei Dăscălescu, regizor si fondator al festivalui invitat in acest an in Casa Filmelor la Plai. Cu dansul va veti putea intalni si sta la discutii imediat dupa proiectia scurt-metrajelor Filmul de Piatra.

Programul nostru se va incheia cu filmul rusesc regizat de Yury Bykov, Maiorul (ora 18:15), un thriller din 2013 selectat si in programul La Semaine Internationale de la critique la Festivalul de la Cannes anul trecut. Multumim clorofilm.ro pentru ca ni l-au oferit spre vizionare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.