miercuri, 27 noiembrie 2013

Pelicula Culturala va asteapta la Intrarea Actorilor

 



Circula o legenda urbana ca, acum cativa ani, au descoperit portiuni dintr-o veche straduta/alee in Teatrul National din Timisoara. Cladirea (supranumita odata Palatul Culturii) e intr-adevar imensa. Adaposteste Opera, trei teatre si are iesiri inspre trei strazi. Iti trebuie cam doua zile sa inveti geografia cladirii, ca sa nu te mai ratacesti prin maruntaiele sale intortocheate (experienta personala).

Unul din misterele locului va fi dezvaluit joia asta. Sala de Balet a Operei Nationale din Timisoara va fi spatiul de proiectie pentru filmul prezentat de Pelicula Culturala. Veti afla unde si cum decurge o repetitie, chiar de la sefa sectiei de balet, doamna Carmen Cojocaru (solist balet & coregraf). O ocazie sa va imbogatiti/verificati cunostintele (din Black Swan) despre aceasta profesie fascinanta. Despre misterele cladirii va mai vorbi si cineva din partea Teatrului National.

Pelicula Culturala ne-a obisnuit sa puna reflectoarele pe un spatiu cu poveste din Timisoara. Tot ca de obicei exista un "bilet special": sticle cu ulei si/sau pachete de zahar care vor fi donate celor 55 de varstnici ingrijiti la domiciliu de Serviciul de Ajutor Maltez din Timisoara.


Vedeta serii ramane totusi filmul: Azul oscuro casi negro (2006), gratie Ambasadei Spaniei. Lungmetrajul de debut al lui Daniel Sanchez Arevalo a luat trei premii Goya si doua la Venetia. O poveste de dragoste, o filosofie de viata si sase personaje captive in propria realitate: Jorje in viata lui mediocra; tatal acestuia in scaunul cu rotile; Antonio si Paula, in inchisoare; Israel in familia lui disfunctionala, iar Natalia, in trecutul ei cu Jorge.

Ca seara sa fie complet speciala, aveti ocazia sa folositi Intrarea Actorilor (dinspre strada Marasesti). Cine stie, daca va rataciti pe holurile Teatrului, poate gasiti strada aia veche ascunsa in cladire.


Un comentariu:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.