miercuri, 29 august 2012

1500 de pasi


Prieteni, acesta se pare ca e articolul cu numarul 1500 pe acest blog. E o cifra rotunda si destul de maricica insa nu spune prea multe despre continutul acestui blog. Trebuie stiut insa ca filmele recenzate reprezinta (cam) o treime din cifra, restul constand intr-un amestec eterogen de interviuri, clipuri, trailere, scut-metraje, articole informative, cronichete, afise, mesaje si alte cinemilituri, insa toate avand legatura intr-un fel sau altul cu lumea filmului. Speram ca le-ati gasit interesante sau folositoare iar daca ceva nu v-a multumit, ne-ati tras de maneca la momentul potrivit. Ne bazam pe voi in continuare. Vizionati informat ;).

Un mic cadou de la noi: o lista imdb cu 150 de documentare despre cinema. Sunt multe iar personal n-am vazut decat vreo 7-8 din ele dar sper ca la o scanare vizuala veti gasi ceva care sa merite atentia voastra. Eu recomand in special:

* Visions of Light (1992) despre maiestria artei fotografice in cinema, interviuri cu mari directori de imagine.
* The Pervert's Guide to Cinema (2006) o analiza succinta a unor filme iconice cu filozoful si criticul de film Slavoj Zizek
* A Decade under the Influence (2003) despre anii '70 ca moment de cotitura in cinema-ul american
* Charlie: The Life and Art of Charles Chaplin (2003)
* The American Nightmare (2000) care examineaza natura filmelor horror ale anilor '60 si '70 si felul in care au influentat societatea.
A Personal Journey with Martin Scorsese Through American Movies (1995)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.