luni, 6 februarie 2012

fACkTAp

Yeee! O nouă victorie a corporatismului în faţa cetăţeanului. Astăzi a fost închis BTjunkie. Oare cine urmează? Pînă una alta, încă mai putem încărca pe blogul nostru spoturile favorite de la Superbowl. Unul pentru fanii Seinfeld:



Unul pentru fanii Catrinel Menghia (aproape că nu-i simţi accentul de romtaliancă)



Şi unul cu Clint Eastwood (ştiu că nu-i place lui Nachos alăturarea cu Nicolaescu, dar trebuie să spun asta: la Cinema City Timişoara va rula Ultima emanaţie a octogenarului, în schimb aici n-au avut loc Pina, Melancholia, Crulic, Din dragoste, cu cele mai bune intenţii şi multe, multe altele; eh, un fleac...).

10 comentarii:

  1. Închiderea unui site de torenți este îngrădirea libertății cetățeanului?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca sa clarficam un pic:
    - btjunkie s-a inchis din proprie initiativa si speculez ca e o urmare a panicii create de amenintarea SOPA, ACTA etc... Deocamdata acele tratate nu au fost ratificate, deci nu sunt in vigoare, insa prin simpla amenintare i-a redus la tacere pe proprietarii btjunkie.

    - torrentele nu sunt ilegale, e o tehnologie foarte fiabila de file-sharing. anumite grupuri de interese, in speta detinatorii drepturilor pt continut digital, fac tot posbiliul sa puna pecetea ilegalului pe ideea de file-sharing pentru ca o parte considerabila din ce se tranziteaza pe internet e discutabil.. un site de torrenti nu gazduieste doar filme si seriale. ori muzica. poti gasi atat softuri gratuite cat si carti in format digital. cu ce difera tragerea la xerox a unei carti de o copie digitala a unei melodii? e sharing. insasi ideea de a-mi interzice mie dreptul de a replica ceea ce am cumparat e o aberatie. sa interzici a se comericializa, corect.. dar hai sa fim seriosi, dca nu se replica Bilbia acum 500 de ani ramaneam toti niste analfabeti. problema astora nu e o chestiune de drepturi ci una de conformism. nu le place viteza internetului, modelul de business pe care-l aduce, nu vor sa se adapteaze pentru ca asta presupune investitii noi, schimbare de mentalitati. De ce itunes store are un asa de mare succes vanzand muzica. Oamenii or sa cumpere daca le dai o alternativa lejera, diversificata si la un pret modic. ei insa vor sa faca din politia internetului un fel de big brother care sa vada tot ce descarci tu din online in caz ca... nu stiu ce. asta-i fucked up. pentru ca astfel te pot cenzura f simplu cand e nevoie. daca le dai puterea in mana vor abuza de ea, e o chestiune de principiu. si da, e ingradirea libertatii cetateanului la intimitate.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Dorin

    e doar inceputul

    insasi ideea ca e cineva acolo care poate inchide oricand (robi)netul e alarmanta

    asta n-are cum sa fie in favoarea cetateanului

    RăspundețiȘtergere
  4. @Richie: că spui toate astea pe un site despre filme spune cam tot ce e de spus :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @dorin esti invitat sa-ti exprimi si tu opinia. aici nu cenzuram. faptul ca eu mi-am expus argumentele nu cred ca "incheie" discutia. daca ai impresia ca sustinem confortul oferit de torrente, gresesti. merg saptamanal la cinema si posed o colectie de filme originale. insa nu-mi place un internet ingradit...

      Ștergere
    2. @dorin esti invitat sa-ti exprimi si tu opinia. aici nu cenzuram. faptul ca eu mi-am expus argumentele nu cred ca "incheie" discutia. daca ai impresia ca sustinem confortul oferit de torrente, gresesti. merg saptamanal la cinema si posed o colectie de filme originale. insa nu-mi place un internet ingradit...

      Ștergere
  5. Și eu merg des la cinema (mai des de săptămînal) și nu prea colecționez filme că nu am de ce. Dar a vorbi despre legalitatea torentelor cînd vorbești despre un internet îngrădit e contra-productiv și denotă neseriozitate. Vorbește de secretul corespondenței. De spionajul economic care se poate realiza. Nu de cît de legale sunt torrentele, pentru că știm foarte bine la ce le folosim.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Dorin

    nu suntem ipocriti

    stim si noi la ce folosesc in general torentii

    pe mine nu ma sperie faptul ca n-o sa mai pot descarca nu stiu ce serial (pana la urma, daca ne plac atat de mult, o sa dam banii pe ele)

    ma sperie exact aspectele enumerate de tine

    inchiderea site-urilor de torenti e doar primul pas al unei politii a internetului

    care nu stiu cat bine ne va aduce, pe termen lung, mie si tie

    RăspundețiȘtergere
  7. Atunci hai să nu plîngem după site-uri de torrenți.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.