miercuri, 2 noiembrie 2011

MICROnice laconice (concurs Total)

Maestrul stilului concis, Ernest Hemingway a pus pariu intr-un bar ca poate scrie cea mai scurta povestire scurta. L-a castigat.

"For sale. Baby shoes. Never worn."(De vanzare: Pantofi de copii. Niciodata purtati). Poate ca acel text a fost stramosul tweeter-ului.

Diversificarea mijloacelor si a tehnologiilor de comunicare nu inseamna automat ca omul modern chiar comunica mai simplu si mai eficient.

Sms, mess, twitter sau facebook, toate ne-au schimbat fara indoiala viata si felul de a (ne) comunica.

Dar stim azi sa spunem lucruri mai multe in cuvinte mai putine? Am invatat oare sa condensam inteligent informatia? Aici e pariul nostru.

Va provocam sa scrieti o recenzie la orice film doriti, in maxim 140 de caractere (daca va irita faptul ca trebuie sa va numarati literele ca pe twitter, racoriti-va cu gandul ca noi trebuie sa le numaram pentru fiecare participant). Cea mai inspirata si cu talc (mi)cronica va fi rasplatita cu numarul pe noiembrie al revistei noastre favorite: Total Film.

Practic e revista ce se poate gasi acum pe standurile londoneze, de unde ne-a fost adusa (si daruita) de prietenul Catalin Ciocov. Mi-o cumpara de obicei cand ajungea cu job-ul la Londra, dar intre timp mi-am facut abonament, asa ca ne-am gandit s-o impartim cu prietenii nostri.

Apropo, singura conditie de participare este sa fi dat like Marelui Ecran pe facebook. Tot acolo va rugam sa (in)scrieti si mini-recenzia dumneavoastra.

Dead-line: pentru ca asa suntem noi, amuzanti, va acordam fix 127 ore incepand de la ora publicarii acestui text (adica pana martea viitoare, la 4:27 AM)

E si pentru noi un pariu: este Facebook un instrument care sa imbunatateasca cu adevarat comunicarea dintre noi si voi? Sau doar o chestie la moda? Asa cum a fost mircu (in caz ca v-ati intrebat, nu e un "pseudonim literar"; chiar asa ma cheama).

5 comentarii:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.